Ny besetning på plass

Årets vinterbesetning er etter litt utsettelser endelig på plass på Hopen. Vi er fire karer som nå har tatt over en velholdt og spesiell stasjon langt mot i nord, med Barentshavet like utenfor døra.

Reisen til Hopen ble lengre enn antatt. Primært er det kystvakta som har som oppdrag med å bistå ishavsstasjonene Hopen og Bjørnøya med mannskapbytte og etterforsyning. Med KV Svalbard seilet vi ut fra Tromsø med godt mot. På Bjørnøya ble den nye besetningen der satt i land før turen gikk videre opp til Hopen. Grov sjø og vanskelige ilandsettingsforhold ved stasjonen hindret to våte forsøk på besetningbytte med båt. Og men en påtroppende stasjonssjef som ble bare blekere og blekere jo større bølgene ble, var moralen noe nedsatt på dag 8, når vi igjen fikk land under beina, denne gangen i Longyearbyen på Spitsbergen. Båt ble byttet ut med helikopter og besetningbytte ble en realitet. Godt jobba og god tur hjem til gammelbesetningen før vi plutselig satt der, 4 personer på ei øde øy i Barentshavet. Perfekt!

Vi har tatt over oppdraget som innebærer å observere og rapportere været på stasjonen, hver 3. time gjennom hele døgnet, helt fram til 4 nye, eventyrlystne tar over skuta etter oss en gang utpå vårparten. Vi gleder oss til det som kommer!

Hvem er vi?

Stasjonssjef: Tom Erik Glomsrud, Skien

Fagarbeider: Jørn Inge Tomren, Haramsøy

Kokk: Mats Rafdal, Tromsø

Meteorologfullmektig: Jørgen Kalvå Flå, Hovin i Gauldal

 

Ilandsetting med kystvakta, her ved Bjørnøya

F.v. Påtroppende fagarbeider, Jørn og en noget blek påtroppende stasjonssjef

På plass!

Kokken er i gang.

Share