Dyreliv på Hopen

Arktis våkner til liv og dagene blir lysere og lysere. Vi registrerer også flere fugler og dyr på øya nå. For et par dager siden var Kenneth og Kåre over til Johshytta. Her lå det en Hvalross og veltet seg i strandkanten. Fascinerende dyr som kan vei opp til 1,5 tonn og bli 3,5 meter lange.

Hvalross ved Johshytta3

Hvalross ved Johshytta.


Neste dag ble det registrert isbjørnspor foran hovedinngangen på stasjonen. Senere på dagen fikk vi øye på bamsen ved helikopterbua. Isbjørnen tuslet videre opp til antennesletta uten å lage noe ekstra bråk. Å se dette flotte eksemplaret av en bamse på nært hold blir ingen av oss på stasjonen lei av.

Isbjørn ved stasjonen

Isbjørn på vei opp til antennesletta.

Share

1 tanke om “Dyreliv på Hopen

  1. Fine!
    Vi på Bjørnøya ventet lenge forhåpningsfullt på at isen skulle finne veien ned hit. Akkurat dét ser ikke så lovende ut for øyeblikket. Så det blir kanskje ikke noe bamsebesøk på oss denne vinteren. Dere får fortsette å ta fine bilder, og husk for all del å passe godt på dere selv utenfor døra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.