Sesongens første isbjørnobservasjon på Hopen

Vi har snakket lenge om vi kom til å få se isbjørn denne sesongen eller ikke, da det ikke har vært mye is på havet i mørketida. I dag, 2. mars, fikk vi se ei isbjørnbinne med to 2-åringer som dykket inne i bukta utenfor Krykjeberget sør for stasjonen. Der tok de opp tare som de spiste. Så gikk de utover isen 6-8 km. Trond og Bjørn Ove tok en tur sørover forbi Krykjeberget og fulgte sporene deres til Skakkbu. De hadde kommet sørfra og gått opp til nordenden av Krykjeberget, ca 300 meter fra stasjonen, før de hadde lagt ut på isen igjen.

Isbjørnfamilien sett gjennom kikkertlinsa.

Familien i fint driv utover isen.

Antydning til dannelse av Altocumulus Lenticularis eller linseskyer over Iversenfjellet.

 

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *