Isbjørnen er tilbake for fullt på Hopen

Etter ei mørketid med dårlige og skiftende isforhold, har isforholdene stabilisert seg noe og isbjørnen har begynt  sin vandring etter sel på isen. Da skjer det ofte at den kommer innom stasjonen eller blir sett andre steder på øya.


Mandag 20. mars var Trond og Bjørn Ove på en dagstur til Sørhytta og da de gikk opp fra landkallen opp på brinken ved Rudihytta, var det en stor hann-isbjørn ved Sørhytta. Den gikk rolig ut mot brinken og ville tydelig gå langs den nordover. Vi måtte derfor skremme den med signalpenn og rifleskudd før den snudde og gikk en stor bue rundt hytta og opp i skråningen under Iversen før den luntet rolig nordover. Den gikk opp på Bjørnsletta ved stasjonen etter hvert slik at skituristene kom seg trygt hjem uten mer konfrontasjon av isbjørnen.


I dag morges gikk en isbjørn forbi stasjonen og nordover utover isen. Ellers har fuglene begynt å bli tallrike her. Polarmåke, krykjer, lomvi og teist har kommet her, og i dag så vi første flokken med alkekonger fly i typisk formasjon under Trollkallen nord for stasjonen.

Lomvi på flukt over Bjørnstranda

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *