Ornitologisk sensasjon på Hopen

Ja, du leste rett. I påska, nærmere bestemt den 13. april, skjærtorsdag, dukket det opp en Bokfink sammen med en stor flokk snøspurv. Antakelig har den fulgt med snøspurven fra fastlandet og opp hit. Denne bokfinken er den nordligste observerte på Svalbard. Tidligere er det observert 4 bokfink på Bjørnøya tidligere, men det er første gang så langt nord en slik liten skapning har forvillet seg. Om dette blir en engangsforeteelse eller om det skjer oftere framover, blir spennende å se. Vi vet at stadig nye arter kommer nordover, pga. mildere klima, så det er vel ikke unaturlig at slike sjeldenheter dukker oppe framover.

En sjelden gjest så langt nord – Bokfink. En hann.

Uansett gleder vi oss med å se på Bokfinken som tripper på foringsplassen foran stuevinduene her på Hopen, sammen med snøspurven.

For øvrig noterte vi oss 78 snøspurv på foringsplassen her en dag. Det er vel en slags rekord det også.

En enslig bokfink midt i flokken av snøspurv

 

 

Share