Årets julebesøk av Sysselmannen m/følge

Så kom de, heldigvis, dalende ned fra en svart himmel. Et drøyt døgn forsinket, men bedre sent enn aldri. Vi led ingen nød, da vi fikk forberedt kjempelunsj to dager på rad. Selv om vi bare har vært her i 10 dager (føles som mye mer), er besøk på et slikt sted ikke akkurat hverdagskost.

Men først, Sysselmannen er en kvinne, Kjerstin Askholt, så hvorfor det ikke heter Syselkvinnen fikk vi ikke avklart. Uansett, hun hadde med et følge på 12 personer, 4 til fra Sysselmannskontoret (SMS), to fra kirken, redaktøren i Svalbardposten og helikopterbesetning bestod av 5 karer.

Samling i stua

Selv om vi setter stor pris på besøk, er nok også medbrakt julepost og pakker, internett-kjøp og ekstra ferskvareforsyninger også veldig viktig. I tillegg fikk vi julegave av «Syssla», med klementiner, julegodter, konfekt og selvfølgelig julehefter.

Julebesøk innebærer ikke bare å få, da besøket selvfølgelig også ga mulighet til å sende julekortene herfra. Noe som gledet Postmester’n ufattelig, da han ofte får klager på treg postgang.

Butikksjefen var også i sitt ess, da salget sjeldent går så godt som når man har besøk. Her gikk det unna med ull-jakker, vin- og drammeglass, postkort og luer. Alt selvfølgelig med Hopen-logo

Etter lunsj, som for øvrig var dobbelt opp forberedt av Erland – kokken vår, ble det allsang, julepreken av presten Leif Magne og nydelig sang av Torunn og presten..

Presten Leif Magne Helgesen

Prestens budskap var en dagsaktuell påminnelse om at vi ikke er alene her i verden selv om vi sitter på Hopen og Svalbard. Juleevangeliebudskapet er en viktig påminnelse om hvilket ansvar vi alle har for dagens mennesker som søker en tryggere tilværelse.

Sysselmann Kjerstin Askholt

Kjerstin Askholt ønsket oss en riktig god jul og minnet oss om hvor viktig vær-stasjonen på Hopen er for deres beredskap og redningsarbeid. Hun var med på diskusjonen om nedleggelse for noen år tilbake, så med nye trusler om nedleggelse er det nå bare å børste støvet av forrige utredningen.

Stasjonsleder Ragnar uttrykte til slutt stor takknemlighet for slikt trivelig besøk og gave. Det vil nok gå dager, uker og sannsynligvis måneder til neste besøk.

Ragnar takker for julebesøket

Så var det på med overlevelsesdrakter, og hele følget forsvant i mørket like fort som de kom.

Ragnar ser besøket vel avgårde

Hopen radio: Lufttransport 91 – Dette er Hopen – Tid fra bakken null-ni.
Sysselmannens helikopter: Null-ni mottatt. Da setter vi kursen for Longyearbyen.
Riktig god jul

Share