Jul på Hopen

For de av dere som tror at det er noe som helst synd på oss som er på Hopen i Jula, kan jeg meddele at det er det ikke. Vi har det godt! Såpass godt at de hardhausene som slarvet og slet her på øya for 100 år siden nå trolig vrir seg i grava og rister på hodet. Vi sitter her, 4 personer på ei øde øy og har alt vi trenger og vell så det, vi kan feire jul på en ordentlig måte og vi har alle muligheter til å kunne kommunisere med omverden. Men det er klart at det er helt opp til oss selv hvor fint vi får det. Vi takker alle som aldri blir nevnt, men som sørger for at alt går på skinner her på øya.

Fullmånen gjør de mørkeste dagene av året til en «lys» tid, i allefall på bildene med lang lukketid.

Selv om det er jul både hjemme og på Hopen, stopper ikke driften av stasjonen av den grunn. Vi på Hopen, de på Vervarslinga i Tromsø, våre venner på Bjørnøya, Jan Mayen og en lang liste av andre kolleger holder fortsatt hjulene igang på lik linje som for resten av året. Men de er også tid til å kunne nyte julefreden.

Met.fullmektigen med en liten måneskinns-juletur på Werenskioldfjellet på julaften

På julaften har det i mange år vært tradisjon for å spise julegrøten i den gamle Nilsebu kloss inntil stasjonen. Den er ikke lengre like hyggelig å være inni, og vi bestemte derfor at årets julegrøt skal spises på Johshytta/vesthytta, på den andre siden av øya, vestover. Ca 20 min gange. En fin tur for både folk og fe, med grøtkjelen oppi sekken, sammen med mye annet snadder.

Jørn Inge med julegrøten inne på Johshytta
Blir det noe julemat på oss eller?
Julestemning på Johshytta

I det vi er tilbake på stasjonen klirrer det i kjelene på kjøkkenet og kokken er i full sving med julemiddagen. Pinnekjøtt på menyen.

Mats har stålkontroll!

Maten var fortreffelig, og fire overmette karer trer av spisebordet og setter seg i salongen for årets gavedryss.

Atikkelforfatteren får mange pakker denne kvelden
Alle var enige om at det hadde vært en fin kveld, og var takknemlige for de flotte gavene vi hadde fått.
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.