Takk for oss!

Da er tiden kommet til at vi fire kara som har vært her oppe på denne fantastisk kule øya i vinter, skal dra hjem. De siste dagene har vært flotte, med sol og fin varme og med siste rest av snø, har det vært mulighet til å få noen flotte «påske»-turer her også.

Tovikbukta ligger speilblank en sjelden gang og da er det vakkert, der Iversenfjellet speiler seg i sjøen med isklumper i.

Fjella nordafør: Småhumpen, Blåfjell og Lyngefjellet

Nå er stasjonen ryddet og vasket ut og klar for overtakelse av den nye besetningen. Vi har hatt en flott vinter med 21 isbjørn, en brushane, en bokfink, en svarttrost, en måltrost, en steinvender, en stokkand og to lappspurv i tillegg til de vanlige: havhest, krykje, teist, polarmåke, ærfugl, praktærfugl, havelle, polarlomvi, alkekonge, kortnebbgjess, kvitkinngjess, storjo, tjuvjo og polarrev.

Alkekongene liker det trangt men de har en flott utsikt. Stasjonen i bakgrunnen.

En alkekonge er klar for landing mens bakkemannskapet er litt usikre på hva de skal gjøre. Alkekongene liker seg i klippene under Trollkallplatået.

Teist har funnet seg en fin klippe under Trollkallen.

Vi ønsker Tom, Joacim, John-Tore og Anstein en flott sesong på denne vakre øya i Barentshavet.
Takk for oss.

Erik, Hans-Olaf, Trond og Bjørn Ove

Share

Vinteroppholdet går mot slutten


Da har vi kommet til juni og det nærmer seg avslutning på dette halvåret her oppe i ishavet. Vi har hatt en flott vinter, med mange opplevelser, men ser fram til å komme hjem til kjente og kjære.

Den siste tiden har vi stått på for å gjøre stasjonen klar for neste besetning som kommer oppe hit snart. Det har vært rydding og vasking, og renholdsplanen har fått en bra ilddåp og har fungert

Except for increased error scores in color discrimination tests (assessed by means of Farnsworth-Munsell 100 Hue test) reported for sildenafil 100 mg, one hour and two hours post-dose, no specific effects on visual function were seen at the therapeutic dosages. sildenafil A normal erectile mechanism entails an intact nervous.

. Nå er det bare noen småting igjen før vi kan takke for oss.

Stasjonslederen gikk rundt med hvite hansker og kikkert og sjekket at alt er vasket og rengjort godt nok. Her er det nok noe fugleskitt som ikke er fjernet som han studerer nøye…..

Vindusvask på ishavsmaner. Når man skal vaske vinduer utendørs her oppe i ishavet, må en utstyre seg med vaskevann, mopp, vindusnal OG rifle….. Isbjørnen kan jo komme plutselig for å inspisere arbeidet. Legg ellers merke til at vaskerne måtte bruke lue og varmekjeledress.


Share

Isbjørn-rush den siste uka.

Vi hadde så smått slått oss til ro med at isbjørnsesongen var over. I hvert fall begynte det å bli en god stund siden vi hadde hatt besøk av isbjørn selv om det har vært bra med is i området ennå. Men plutselig dukket det opp en isbjørn 27. mai og på de påfølgende dagene har vi hatt besøk av totalt 9 isbjørn. Totalt har vi sett 21 isbjørn denne sesongen. Ingen toppsesong, men noen få isbjørn flere enn i fjor.

Denne nysgjerrige isbjørnen var innom stasjonen den 1. juni, halvti-tida om morgenen. Den ble skremt med knallskudd og forsvant utover isen.

Disse to isbjørnene var gode venner i det ene øyeblikket og så sloss de i det neste. Vi lurer på om det kan være en hann som prøver å kurtisere en hunn, men at hun gjør seg litt kostelig…..

Share

Tradisjonell feiring av grunnlovsdagen med Norges minste 17. mai-tog og 100% oppmøte.


Natt til 17. mai var det praktfullt vær, men på morgenkvisten skyet det over og det ble lett snødryss på formiddagen og 7 minusgrader. Men tradisjonen tro ble det feiret 17. mai også på Hopen.

Først ble det flaggheising med salutt og påfølgende sjampagnefrokost.


Midt på dagen ble det gått i borgertog fra stasjonsbygget til helipad og retur med musikk på mobil. Nå hadde sola brutt gjennom skylaget og det ble et vakkert vær til å gå i 17. maitog i.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter toggang ble det servert pølser og kake og senere på dagen en toretters festmiddag som seg hør og bør

disease. Activity such sildenafil 50mg The active substance tested, in solid state and in dissolution, under accelerated conditions, show that sildenafil citrate is stable..

. Resten av kvelden ble tilbragt i dvale……
Vi fikk også «antatt» bilde av oss foran flagget på NRK1 sin sending av 17. mai-feiringen rundt om i landet.

 

Share

Isen kommer og går

I løpet av vinteren har isen kommet og godt flere ganger. Forleden dag var det bra fart på isen der den drev nordover. Med rett vindretning, sørlig retning, minket presset på isen mot land og vi så med det blotte øyet at isen drev nordover. Med kamera og timelapse, der det ble tatt et bilde hvert 10. sekund over en og en halv time, speedet opp til 42 sekunder, vises isens drift i høy fart.

Det gikk en måned før vi fikk se ny isbjørn her på stasjonen. Den dukket opp på slutten av lunsjen vår, da brødrene Smith og Voronin begynte å gjø noe unormalt. De hadde sett isbjørnen, en ung en – kanskje 3 år, oppe på kanten av Antennesletta. Der gikk den nordover ganske så raskt og ned på båtstranda. Brødrene ble sluppet løs og etter en kort gledesrus over at de var fri, fikk de ferten på bjørnen og løp etter den. De jagde den opp i ei fjellhylle i fuglefjellet nord for stasjonen. Der ble den værende i over 3 timer før den forsiktig klarte å komme seg ned og løpe i fullgalopp utover i sjøen. Den hadde tydeligvis blitt bra skremt og kommer trolig ikke tilbake til stasjonen i sitt liv.

Her har hundene stand på isbjørnen.

 

 

 

Share