Kontakt oss

Har du spørsmål eller kommentarer er du velkommen til å kontakte oss via epost: velferdenh@met.no

23 tanker om “Kontakt oss

 1. Tror æ e falt ut av postlista .
  Ønsker gjerne å motta nyheter fra Hopen selv om det er noen år siden æ var der.

 2. Hei!
  En liten hilsen fra ein som var på Hopen første gang i 1984, siste gang . Trivelig å se stedet igjen, om enn bare på bilder. Kjører noen med bikkjer nå?
  Alt godt
  Terje Briskelid

  • Hei
   Gøy å høre fra deg. Ja her på Hopen har vi det fint alle sammen og denne plassen er like interessant og spesiell på mange måter som den alltid har vært.

   Hunden våre begynner å bli bra gammle hele gjengen, og ikke de sterkeste for trekk Men ja de kan kjøre i spann fortsatt.
   Men flotte gode tur kamerater er dem ?

   Hjemme på fastlandet har jeg selv flere siberian Husky så er godt vant med kjøring og slikt.

   Holder på å bygge en mindre slede her på Hopen nå, får opp litt utstyr me sommerbåten jeg skal bruke på den. Så det er et interessant prosjekt. Kommer bilder av den etter vært.

   Ha en fin kveld
   Mvh
   Fredrik og resten av gjengen.

  • Hei
   Man må nok ha brukertilgang for å kunne legge til bilder. Vi liker å ha kontroll på innholdet i bloggen. Men har du bilder kan du sende dem til oss på velferdenh@met.no, Skriv gjerne kommentarer til bildene, så legger vi dem ut som et historisk tilbakeblikk i bloggen.

 3. Fine bilder dere har lagt ut i løpet av vinteren. Artig å følge med. Vi møttes såvidt i desember ifm med overtakelse. Litt av en opplevelse å ha vært der oppe. God tur hjem.

 4. Hallo alle 4 overvintrere på Hopen, Håpets Øy ! Jeg så engang, mener jeg å huske,et tysk kart over Svalbard,og der var Hopen kalt for Hoffnung Insel,altså Håpets Øy. Og det er jo et fint navn må vi si. Og jeg håper dere har en riktig god vinter på alle måter med god variasjon i arbeid og fritid. Kanskje er sola allerede begynt å titte fram hos dere. Jeg har vært på Svalbard, men aldri på Hopen. Jeg er opprinnelig fra Risør ,men bor i Tilst ved Aarhus i Danmark. Så vil jeg hilse dere med noen ord fra Ham som virkelig kan gi oss mennesker et levende Håp,nemlig JESUS KRISTUS. Vi leser i Johannes Evangeliet,3:16 » For så høyt har GUD elsket verden, at Han gav sin Sønn,den enbårne, for at hver den som tror på Ham,ikke skal fortapes, men ha evig liv.» GUD velsigne dere på Hopen! Beste hilsen Olaf Pedersen Tilst Danmark

 5. Hallo Hopen karer,
  Tusen takk for flott hjemmeside. Har sett igjennom arkivet og er mektig imponert av alt arbeidet som er gjort. Stasjonen ser flott ut. Store forandringer siden jeg var der sist. Ønsker dere alle en riktig God Påske!
  Med vennlig hilsen,
  Tommy Stensrud
  Hopen 1983-84, 90-91

 6. Hei

  Som liten synes jeg det var spennende å høre faren min Gunnar Larsen fortelle om da han overvintret på Hopen 53-54 – bilder hadde han også. Så da jeg fikk egne barn endte jeg opp med å fortelle dette videre i skoleklassene deres. Presentasjonen jeg brukte finnes på http://heim.ifi.uio.no/~gran/gl-hopen.pdf

  Jeg kom på å lete fram dette materialet da jeg snublet over årsdagen for ulykken på Bjørnøya. Som det fremgår av min presentasjon var faren min oppe i fjellet den dagen, og tok et bilde som viser flyet og stasjonen på Hopen. Hvis jeg husker dagbokopptegnelsene hans så hadde de ventet lenge på dette postdroppet. Tragisk at det skulle ende slikt.

  Fortsatt god påske!
  -Øystein

  • Hei Øystein.
   Det er trivelig for oss her oppe å få slike hilsenere og fortellinger om tidligere opplevelser her oppe. Vi kan forstå at det var spesielt å oppleve at flyet styrtet på Bjørnøya. Det er litt enklere nå med transport stort sett med kystvakta gjennom hele året, noe du kan lese om på nyhetssiden vår for mars 2015 og vinteren 2014. Vi skal se på presentasjonen du har lagt ved lenke til, men det er litt treg nettfobindelse her så det tar tid å laste ned bildene. Takk for at du sendte oss lenka.
   Ha ei fortsatt flott påske der nede på fastlandet.
   Hilsen Bjørn Ove Finseth, på vegne av alle fire her på Hopen denne vinteren.

 7. Stemmer det at det var folk som overvintret på Hopen i årene 1925 – 1926 og 1927?
  Hvis det stemmer, går det da an å få vite hvem de var ?
  Jeg spør for å finn ut om mine besteforeldre var der slik ryktet sier?
  Ville satt pris på svar.
  Med vennlig hilsen Karin.

  • Hei Karin.
   Det var ingen som overvintret på Hopen 1925-1926 og 1927. Det var overvintringer i 1923-24 og 1930-31.

 8. Takk for flott hjemmeside! Ønsker dere alt godt der oppe, og takker for jobben dere gjør for Norge, Skal lese mere og følge med på dere utover vinteren, så her har dere bare å fortsette det gode arbeidet!

 9. Hei,

  takk for flott hjemmeside, spesielt Hopen Times som er alltid hyggelig å følge med! Jeg har vært heldig å få besøke Hopen to ganger med mindre turistbåter (i 2001 og 2010, tror jeg). Får bare håpe at det ble ikke siste gang.
  Jeg har en liten side om Hopen på hjemmesiden min, inkludert en liten bildegalleri:

  http://www.spitsbergen-svalbard.com/spitsbergen-information/islands-svalbard-co/hopen.html

  Kanskje til å med verdt en lenk fra hopenmeteo.no?

  Ønsker alt vel til dere på stasjonen!
  Hilsen Rolf

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.