3 tanker om “Årgang 2013

 1. Hei karer!

  Jeg var en av besetningen på Hopen våren 1994.

  Artig å lese om livet dere har der oppe! – Ønsker meg tilbake rett som det er, men har ikke blitt anledning til det., dessverre.

  Lurer på om dere fortsatt har mye isbjørnbesøk?? – Vi hadde, såvidt jeg husker, over 300 besøk av bjørn mens jeg var der. Har dere oversikten i boka fortsatt? – Er det mulig å finne det eksakte tallet for første halvår 1994??

  Blir det noen skiturer til «Nordhytta» og «Nilu-bua» ?? (I sistnevnte fant vi filter til kaffetrakteren da vi var gått tomme. Kokken hadde lært oss å bruke servietter for å trakte kaffe inntil vi fikk nye forsyninger. Det var stor oppstandelse da vi kom tilbake fra skitur MED KAFFEFILTER !!)

  Ha et trivelig opphold – og lykke til med «potettørken» !!

  Hilsen Lars Røksund
  (Telegrafist på Hopen våren 1994)

  Dere får kose dere masse! –

  • Hei Lars.
   Alltid hyggelig å høre fra ishavsveteraner.
   Vinteren 1993/1994 er oppført med 307 observasjoner på stasjonen og 52 i terrenget, totalt 359 observasjoner

   Det har blitt mindre og mindre isbjørnbesøk de siste 10 årene etter hvert som isen har trukket seg tilbake. Vi hadde 3 observasjoner i midten av desember også kommer vi over ferske spor i dag. I fjor hadde vi 93 observasjoner ved stasjonen og 23 i terrenget. Året før var det helt nede i 27 ved stasjonen og 15 i terrenget grunnet elendige isforhold.

   Nordhytta/Bjørnebo er jeg stadig innom. Det er favoritthytta mi. Nilu-bua er jeg innom sånn av og til, men den er det ikke mye igjen av innvendig. I hvert fall tom for kaffefilter:) Beisarstua har vi ett opppussingsprosjekt på og jeg satser på å ha første overnatting der i løpet av vinteren.

 2. Gratulerer med nytt nyhetsbrev! Gratulerer med nye bad og snekkerverksted! Stilen i nyhetsbrevet er litt Flåklypa-aktig,
  noe som er svært aktuelt i disse juletider, med ny Flåklypa-film! Ha en fin førjulstid! Hilsen Inger Nordin (Hovedverneombud)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.