Se innslag fra Hopen på TV lille julaften ca kl 20.40

I forbindelse med julebesøket av Sysselmannen på Svalbard og presten i Svalbard kirke, var det med to medarbeidere fra NRK som gjorde opptak til programmet Kvelden før kvelden på NRK1 lille julaften. Fotograf Leif Ove Bergundhagen og produsent Hege Westad gjorde filmopptak på helikopterturen og på stasjonen. Det hele skal redigeres til et innslag på 4 minutter som skal vises på NRK ca kl 20.40.

Fotograf Leif Ove Bergundhagen og produsent Hege Westad

Fotograf Leif Ove Bergundhagen og produsent Hege Westad

Så da er det bare å benke seg foran TV’n lille juleaften og la juleforberedelser være juleforberedelser og se om det dukker oppe noen kjente fjes fra ishavet da.

Vi fikk denne hilsenen fra programlederne.

Kvelden før kvelden

Share

Vi gratulerer Bjørn Ove

I dag den 19.desember feirer vi igjen bursdag på Hopen. Denne dagen fyller vår eminente ishavskokk Bjørn Ove Finseth 49år.  Vi setter stor pris på deg Bjørn Ove. Ditt gode humør, og dine fantastiske kokkekunster. Her serveres det søndagsmiddag hver dag, og det mangler heller ikke på gode bakervarer. Vi gratulerer!!

En glad og fornøyd kokk som trives på Hopen.

En glad og fornøyd kokk, som trives på Hopen.

 

 

 

Share

Isbjørnspor observert

Torsdag 18. desember startet med strålende vintervær med 6 minusgrader, klarvær og stjernehimmel. Det ble derfor planlagt å gå en tur over til Johshytta. Da vi skulle dra avgårde hadde det begynt å snø men vi trasket avgårde sammen med Gisle opp på Bjørnsletta og over den. På vestsiden av Bjørnsletta, i det nordvestre hjørnet, oppdaget vi nye spor ned fra Koller til Bjørnstranda. Det så ut som at den hadde tatt kursen mot Johshytta så vi stoppet på kanten av Bjørnsletta.

Isbjørnspor 18.12.14 - 1 Isbjørnspor 18.12.14 - 2 Isbjørnspor 18.12.14 - 3

Ragnar, Haftor og Tom Erik studerer isbjørnspora.

Ragnar, Haftor og Tom Erik studerer isbjørnspora.

 

 

Share