Kokekurs i mørketida


Mørketida kan bli lang her oppe ved kanten av Nordpolen, og da er det mange måter en kan motvirke dette. Noen finner på å fordype seg i ulike hobbyer som kanobygging, snekkerverkstedsnekkering, knivmaking, surfebretthøvling og andre nyttige og unyttige gjøremål. I vinter har en ny aktivitet sett dagens lys.

I og med at kokken denne vinteren har et levebrød på fastlandet som faglærer i kokkfag og lærer ungdom i kokekunstens mange hemmeligheter, ble det annonsert tilbud om kurs i matlagingsteknikker. Denne fredagen stod biff og bearnaisesaus på menyen og det ble derfor gitt opplæring i å lage en ekte bearnaisesaus og steke den perfekte biffen.

Ved trekaffen fikk «kokkelærlingene» utdelt et ark med framgangsmåter og forklaringer på hvordan en skulle gå fram, slik at en kan ta det med seg hjem etter oppholdet her på Hopen også
.

"Lærlingen" Haftor får kyndig veiledning av faglærer Bjørn Ove Foto: Tom Erik Glomsrud

«Lærlingen» Haftor får kyndig veiledning av faglærer Bjørn Ove
Foto: Tom Erik Glomsrud

 

 

 

 

 

 

 

 

Når middagstid nærmet seg ble det trangt rundt komfyren da hver og en skulle lage sin egen bearnaisesaus fra grunnen av og steke sin egen biff. Litt klabb og babb med å skille eggeplomme fra eggehviten samt første forsøk på å vispe eggeplomme og bearnaiseessens over vannbad som ble til eggerøre, men resten gikk veldig bra
. Både Tom Erik, Haftor og Ragnar ble fornøyd med resultatene og koste seg med biffmåltidet etterpå

equally sildenafil citrate Patients who fail oral drug therapy, who have.

. Enkelte ble så fornøyde med sin innsats, at det ble stolt annonsert på sosiale medier
.

 

Haftor i dyp konsentrasjon når bearnaisesausen skal spees med smeltet smør 
. Foto: Tom Erik Glomsrud

Haftor i dyp konsentrasjon når bearnaisesausen skal spees med smeltet smør. Foto: Tom Erik Glomsrud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva som vil bli gjenstand for neste læringsaktivitet på kjøkkenet på Hopen er ikke bestemt ennå men det falt i mersmak så motivasjonen er på topp.

Share