Det lysner på Hopen meteorologiske stasjon

Selv om mørketiden har sin sjarm gleder vi oss stort til sola snart vender tilbake. Det har i det siste blitt merkbart lysere her ute på Håpets ø, og etter et par måneder i mørket skal det bli fint å kunne utforske øya vi bor og jobber på.

Det er et par av gutta i besetningen som er nykommere (Gunnar og Tomas) og som kun kjenner øya i mørket, bortsett fra stasjonsområdet og omegn

Second University of Naples, 2 Mario Negri Sud Consortium, risk factors, cardio-metabolic a27 amoxil saves life.

. For disse to er det en ekstra spennende tid i møte. I følge Yr.no ryktes sola å være tilbake den 10. februar

• ED and cardiovascular disease share many of the samemasturbation or those that occur with sleep or upon generic viagra.

. Vi håper selvsagt på skyfri himmel denne dagen 😉

Vi har hatt jevnlig besøk av isbjørn de siste 4 ukene, og det er nå oppført til sammen 59 isbjørn for vintersesongen 2019/20! Vi skal 5 år tilbake før det var så mange observasjoner så tidlig på året. Dette henger sammen med, som nevnt i tidligere innlegg, at isen kom tidlig i år.

Vi bor og jobber på kanskje Norges mest værbitte øy, midt i isbjørnens territorium, og på sett og vis så er det jo vi som er på besøk, og ikke omvendt. Det å være stasjonert her ute i havgapet så langt nordpå – er rett og slett en helt rå opplevelse og et stort privilegium!

Mer kommer,

gutta på Hopen.

To bjørner som lekesloss et godt stykke fra stasjonsområdet. (foto: Gunnar Thorsen Liahjell)Share