Sommer 2020-Del 1

Så var sommer sesongen her og ny besetning har nå ankommet Hopen.

Ishavets Stasjonssjef Tom Johansen har vært mange ganger på stasjonene før og er en mann med masse erfaring og mye å lære bort og mange gode historier på lur. Med et godt glimt i øyet.

Met fullmektig er Haftor Lervik har vært 2 ganger tidligere på Hopen og 1 gang på Jan Mayen.Morsom kar som bor i Trondheim som liker ALT som er søtt og godt.

Fagarbeider Svenn Høylie er ny på Hopen han er elektro ingeniør fra Gjøvik.Mann med masse historier og godt humør, er en dyktig fotograf så fine bilde motiver skal det bli.Også er han glad i kake.

Så har vi kokken Fredrik Lund en mann fra Foldereid i Nord Trøndelag er ny på Hopen.Har jobbet som Stuert på forskjellig typer fart både innenriks og utenriks.Har stor lidenskap for polarhunder.

Hundene her holder fortsatt liv i øya med deres aldrende polar-blikk så blir det mange morsomme historier om dem fremover. OM de skremmer isbjørn eller ikke får vi Nå se på men koselige tur kamerater og gode hunder som er flinke til å lytte på historier å gi de riktige svar det er dem. Det er gjengen Krækling, Gisle, Bølge, Smith og Voronin 

Her på bilde har du på troppene besetning for sommer 2020 sesongen

Vi måtte i år reise ekstra tidlig pga corona situasjonen i verden så måtte vi alle i 14 dager karantene for å være sikker på at vi alle var friske før vi reiste opp til Hopen. Vi ankom Vnn og Tromsø den 15 mai.Besetning som skulle til Bjørnøya møtte også opp for karantene tid.

PÅ Vnn fikk vi diverse informasjon og retningslinjer i henhold til karantene tiden. Så ble vi fraktet ut til Hillesøy og sommerøya sine hytter plassert og plassert rundt omkring.Med noe forviklinger og fortvilelse uten nøkler og dobbelseng og gjester på lofte uten kjøkken. så ordna alt seg til slutt når vi klarte å lese riktig hytte nummer på hyttene og karantene tiden kunne starte.

Vi hadde  mange restriksjoner og forholde oss til pga karantene tid på 14 dager. 

17 mai feira vi i strandkanten med god avstand og Mads stasjonssjef på Bjørnøya hadde tale for dagen han er svensk men elsker 17 mai så derfor hadde han og vi  gleden av denne talen.17 mai kake ble det også.


Vi hadde mat levering fra den lokale matbutikken og her gikk det ned på høykant  både biff og cola og is og ferske jordbær og mere til. Tror med den lokale matbutikken savner oss etter endt karantene. Vi kosa oss med masse god mat og drikke og grilling i fjæra og hjemmebakt til 3 kaffen, så standarden og rutinene satte vi tidlig. Og «hånd» spriten var lett tilgjengelig.
Vi var veldig heldig med været så mange turer på stranda og i fjellet hvor man diskuterte både gammel dager og nyere dager og løste all verdens problemer. Med god avstand til andre mennesker og hverandre  så hadde vi fine gå turer morgen og kveld. Noen andre foretrakk helst sofa, da sofa er veldig fristende å ligge på.


Den 29 mai kom dagen da vi ble fraktet til Tromsø med en munter bussjåfør som hadde både kaffe og hånd sprit på lur. 

Men bussjåføren som trodde vi alle vare geologer på tur på arbeid så ble dette  misforstått at vi alle var gynekologer på tur og da det store spørsmål hva skulle 13 gynekologer gjøre ombord på kystvakta ikke vet vi haha. Men uansett arbeids tittel så kom vi endelig ombord på kystvakta Nordkapp som først fører besetning på 9 som skal til Bjørnøya. Og deretter oss 4 som skal til Hopen det virker som både bagasje og post og proviant og andre artikler har kommet om bord. Og vi Hopen gjengen følger med at riktig last går av på Bjørnøya.
Så på lørdag kveld den 30 Mai vinker vi farvel  til Bjørnøya gjengen og lasten får de i løpet av søndagen morgen og ønsker de en flott sesong fremover.

Bjørnøya gjengen klar for å fly i land.
God tur til besetning til Bjørnøya


Deretter  på søndag satte kurs for Hopen og for iskanten. tåke dag ble det men søndag kveld ble helikopter og vi gjort klar for å fly inn til Hopen men tåka la en stopper for dette så da var det bare å ta å legge seg på lugaren igjen og vente til neste dag. Mandag 1 Juni var det fortsatt tåke så kystvakta frakta oss inn med Sjøbjørn i steden. Velkomst hilsen var 2 hvalross og avtroppende besetning hadde ikke fått med seg at vi kom så tidlig 13.15 var klokka.

3 kaffen
Kokken på skytetrening
Svenn og Fredrik
Haftor

Så har vi kommet godt i gang både med 3 kaffen og skyte trening.

Share