Sommer 2020-Del 7

Dagen er fylt med masse fine ting å se på og vi kommer tett på dyrelivet her oppe på Hopen og dyr i alle former og fasonger kommer innom oss. Noe vi liker å få tatt bilder av.

Her har vi Hunden Bølge Fremom en diger stein som 2 trøndere tenkte å sette seg på å hvile litt når de var på tur til Sørhytta.

Men det var en diger hvalross og ikke bare 1 men 2 så her ble det full uttelling for denne turen i dag.
Det ble feiret med 2 gode gammle årganger av Coca cola orginal. Bølge derimot var mer interessert i å snurre seg rundt og rundt sekken til Haftor med et stor klokt hunde hode nedi sekken til Haftor for å prøve å finne ut om det var noen gode karbonader der som han kunne smake på og det ble vell full uttelling for Bølge også skal man tro.
Ja her sover vi godt
Kokken Fredrik og Smith legger nye planer. Men hva de planene er vell bare kokken og Smith som vet når de tusler videre sørover.
Mens Haftor studerer de flotte tenna
Da tøffer vi to hvalrossene mot stasjonene så Tom og Svenn får se oss.
Mens Haftor og Fredrik tøffer videre sørover.
Så har fotografen vår Svenn hvert ute med kanonen å tatt flotte bilder
Det går hardt for seg ute i den ville naturen
Her blir det bråstopp før man treffer fuglefjell i full fart. Men det er noe man lærer seg fort når man er fugl at livet er ikke alltid så enkelt.
Vi flyver forbi Smith og Voronin og vi vet akurat rekkevidden og ruten vi skal ta for å komme oss trygt forbi ialefall de fleste ganger går det bra.
Ups dette blir vel en hard landing så hold fast
Sola skinner igjenom.
Vi ser deg og du hører oss.
Og fra fugle fjell så følger Alkekonge(tromsøværing)
Tom og Fredrik prøver å etterligne to sultne bjørner for hvordan å få bevist at en bjørn ikke kan bruke hverken hammer eller sag for å komme seg inn. Mens Krækling og Bølge følger spent med hva utfallet av dette vil bli. Følg med i neste episode.
Men Tom og Fredrik ordner Johs hytta og skal til å reparer døra etter vinterens bjørn angrep og rydde opp. Så følger Svenn med fra god utsikt over hva som skjer.
Her vaskes det ut

Og midt under blogg innleget så ble vi avbrutt av Tom som sa der kommer reven så da spratt alle som en hver ut med kanonene sine for å få tatt bilder av den flotte polar reven så støvlene og skoen flyver rundt omkring og genser feil vei men ut kommer vi oss løpende for å få best mulig bilder av våre trofaste besøk så her i gården så skremmer man ikke rever med annet en lyden av kamera som tikker å plinger i øst og vest og sør og nord eller omvendt. Så den polar reven skulle bare vist hvordan vi er når vi ser dem. Så vældig artig å få naturen så tett inn på dagliglivet her oppe på Hopen ishavsstasjon. Det ble i dag natt utgaven av bloggen vår da vi fortsatt i de sene natte timer er ute å jakter etter reven med kamera kanoner for å få best mulig bilder. Reven er heldig som ikke blir jaget av andre kanoner.

Her er nattens rev som kom på besøk i de sene natte timer ned til oss.
Svenn ute med en av sine mindre kanoner for å finne alt som rører å beveger seg.Så her går ingen fri for kamera linsa til Svenn.
Share