Hopen Heliport

Vi har fått ny helikopterlandingsplass her på Hopen, en såkalt heli-pad. Denne ble bygget i sommer og vi tenkte at vi måtte ha ei markering. Så da vi fikk litt lite å gjøre utpå høsten, så heiv vi oss til og laga navneskilt med flombelysning, slik det seg hør og bør på en såvidt stor lufthavn. Hopen er viktig for at helikopter på redningsoppdrag øst for Svalbard og i Barentshavet skal kunne etterfylle drivstoff hos oss. Når de mellomlander her har de som oftest vært i lufta i timesvis og mannskapet synes det er greit med både drivstoff, kaffe og en matpakke med videre. Og vi har døgnåpent. Selvfølgelig!

Kokken produserte bløtkake og vafler i anledning markeringen. Bilder følger..

Navneskiltet ble ikke så aller verst..

Navneskiltet ble ikke så aller verst..

Glatt og isete, men fint dagslys..

Glatt og isete, men fint dagslys..

Glatt rullebane

Glatt rullebane

Helikopter på redningsoppdrag innom for å tanke

Helikopter på redningsoppdrag innom for å tanke

Så blei det både bløtkake..

Så blei det både bløtkake..

..og vafler

..og vafler

Share

Da sola dro avgårde

Sol på tur i havet Sol i havet

Sola gikk under horisonten den 30. oktober. Da var det kjørt for i år og vinteren kan bare komme. Det blir mørkere dag for dag nå og snart er det polarnatt her. Men, optimister som vi er, har vi sånn tro på at den også til neste år vil komme seilende opp over horisonten å lyse opp i hverdagen for folkene her på Hopen. Vi ønsker mørketida velkommen, med mange fantastiske fargespill i nordlys og en enorm stjernehimmel. Og kaldvær og snø. Bare lykken..

Share

Hopenboka

Hopenboka

Boka om Hopen, som ble utgitt av Oddmund Søreide og Tor Børsting i 1994 (med nyutgivelse i 2002), er nå i 2014 kommet ut i ny revidert utgave. Ny-boka har et tillegg på 12 sider, ført i pennen av mangeårig stasjonsleder Kåre Holter Solhjell, der endring i klima, isforhold og utviklinga på stasjonen fra 2002 og fram til 2014 er tatt med. Også alle besetningene som har vært her på stasjonen siden 2002 og fram til våren 2014 er kommet med.

Boka er også til salgs hos Kåre nede på fastlandet. Ta kontakt på epost: ksolhjell@gmail.com.

Share