Fisketur

Før påske åpnet isen seg og vi øynet muligheten for å dra ut på sjøen med båten for å prøve fiskelykken. Vi har hørt mang en historie om tidligere besetninger som har prøvd lykken, utrolig nok med nøyaktig samme resultat som vi fikk. 0 fisk!

Mats/kokken satser på fersk fisk til middag.

Forklaringen er selvsagt og åpenlys! På en stasjon med bare karer mangler det mest essensielle innenfor fagfeltet fisking. Ferskt haill!

Hopens høyeste fjell, Iversenfjellet på 371moh ligger vakkert til der sør på øya.

Vi prøver lykken på mange forskjellige plasser, men uansett hvor vi befinner oss er det grunt vann. Vi må nok lang ut før det blir noe dybde å snakke om. Dit drar vi ikke på denne tiden av året med en liten åpen båt med overhengende fare for å bli kapslet inn av stadig drivende is.

Sjeldent å se stasjonsområdet fra denne vinkelen. I dag er de bratteste bergene på bildet fylt opp av et yrende fugleliv.
Nordover!
Oversikt over stasjonsområdet fra nordøstre rygg på Werenskioldfjellet
Share

Bølge jubilerer

Det var duket til fest, og alle ble invitert på kakeparty ved Hopen Meteo i går ettermiddag. Dog satt det nok langt inne for Bølge å invitere Gisle til sitt selskap. Bølge fyller 10 år.

Dette var noe annet enn hva som vanligvis blir servert.

Ei heidundrandes kake bestående av bogskinke, jædersylte, leverpostei og litt krem ble servert av kokken, med norske flagg, stjerneskudd og smellbonbon.

Ishavets lengste hals

Bølge lager liv på tunet, ingen som helst tvil om det. På godt og ondt. Når Bølge ikke er tilstede hersker det fred og fordragelighet på stasjonen. Han er nok kilden til mye bråk, men også veldig mye underholdning. Krækling er favoritt plageobjekt. Ofte finner Krekling og Gisle det for godt å okkupere huset til Bølge til stor fortvilelse. Glefsing og kjefting hører med og fortoner seg omtrent som et daglig rituale. Basketak blir det ytterst sjeldent, men Gisle er nok den som har fått inn flest hull på Bølge, og har således Bølges respekt. Selv med 5 hannhunder på øya er det seksuell aktivitet i hundegården. Dessverre for Voronin er Bølge en aktiv utøver i sprangridning. Ellers er Bølge en veldig glad hund, noe som også smitter over på oss som er i nærheten.

Så kom gjestene. Det var fort gjort!
Selv om vi disket opp med bord og asjetter mente Voronin at maten skal spises på gulvet.
Når Gisle var ferdig med sitt eget stykke, tok han turen bort til bursdagsbarnets matfat for reinslikking. Da vek bursdagsbarnet unna.
Share

Påsken over også på Hopen

Badestamp med vanntemp 43C°, -10C° i lufta, kuling fra nord, bading i sjøen, vanntemperatur -1,8C°

Vi har druknet i finværsbilder fra fastlandet gjennom påsken. Her på stasjonen har påskeværet vært av det grå slaget. Men gråvær er også vær.

Yrende liv i Krykkjeberget om dagen

Mindre tur med dårlig vær, men det åpner andre muligheter inne på stasjonen eller rundt om i området.

Her er det ingen egg. I følge tidligere skrifter kan det forventes egg i reirene fra ca midten av juni

Jørn Inge dro igang byggevirksomhet på Johshytta, stasjonens nærmeste hytte like før og igjennom påska. Den befinner seg på den andre siden av øya, det høres langt ut, men en marsj på 15-20 minutter blir vell ingen redd av. Hytta ble bygget på midten av 50-tallet og har vell vært sånn passe trivelig gjennom tiden. De siste årene har besetningene foretatt utbedringer, og vi kan nå melde om at den begynner å bli en riktig trivelig hytte. Denne gangen var det innredningsarbeid som løftet trivselen et par hakk.

Jørn Inge med to som gjerne vil inn, og to som trives på taket av Johshytta
Innredningsarbeid på Johshytta
Johshytta er Kræklings desiderte favorittplass. Er plutselig noen borte fra hundegården tar han gjerne turen på eget initiativ over til Johshytta for å sjekke om det er noen som driver uautorisert hyttekos uten han.

5 fornøyde hunder på kokkeverandaen i de få soltimene i påsken
På Werenskiold med utsikt mot Iversenfjellet, Hopens høyeste og sydligste fjell
På tur mot Iversenfjellet, her med tilbakeblikk på Kvasstoppen (nærmest) og tåkeskyer som har seget på over Werenskiold.
På Iversen i tåka
Skydekket kan ikke være tykt med alt sollyset som skinner igjennom på toppen av Iversenfjellet

En påskejakt ble arrangert. En skattejakt med historiske røtter tilbake til det Sovjetiske dampskipet Dekabrist, som ble senket under krigen utenfor øya og hvor mannskapet på 80 mann måtte forlate skipet og bli overlatt til det nådeløse Barentshavet. 20 personer kom seg i land på Hopen. Her fantes lite, men det skulle gå over et halv år før de 4 overlevende ble hentet av øya.

Dette er bare en liten del av historien til øya Hopen.

Påskejakten er igang. På leting etter Beljaevs skatt.
Også på Johshytta måtte man lete etter ledetråer til skatten
Share

Klar, ferdig GRILL

Nå er grillsesongen offisielt i gang! Grillen ble tidligere i vinter dratt over på vestsida med pulk i påvente av grillværet. Nå merkes faktisk solas effekt og vi går mot vår også her på Hopen. Nå det er sagt må det også nevnes at vi nå har vinterens beste skiføre, som nok varer en god stund enda, får vi håpe.

Jørn Inge og Krækling klar for grilling

Jørn Inge kom fra overnattingstur på Sørhytta og hadde rigget til grill og gravd snøsofa utenfor Vesthytta uten å vite at vi hadde planlagt felles grilling her denne dagen. Så når Mats og undertegnede kom over og skulle rigge til for grilling, var Jørn Inge så godt som ferdig.

Kun finjustering igjen før startskuddet for grillsesongen går.

Så ble det å nyte finværet og vente på Tom Erik som kom over etter værobservasjon. Fra stasjonen tar det 15-20 minutter å traske over til vestsiden og Vesthytta. Ikke lange turen, men her er det mulig å finne roen med en tidsreise tilbake i tiden uten tekniske remedier, internett osv. Et lite nært fristed som har fått seg et ansiktsløft de siste par årene. Nå er hytta såpass fin at det er hyggelig å ta en tur over for overnatting også.

Grillsjefen varter opp

Selv om det skrytes av grillvær må vi vell alle erkjenne at fingrene fort ble iskalde ute i vårværet som fint kunne tilhørt midtvinteren. Småsurt, men det går mot varmere tider. Grillsjefen vartet opp med to forskjellige pølsetyper, spareribs og hjemmelaget potetmos laget på vedovnen inne i hytta. Det smakte fortreffelig!

Dette kan det bli mer av utover våren!
Tom Erik med et lengtende blikk bort på spareribben som ligger på grillen. Grillen har han kappet, sveiset og bygd om til en meget bra vestsidegrill.
Share