Mens vi venter på isbjørn og sol.

Mens vi venter på den første isbjørnen og at sola skal komme tilbake i morra bestemte kokken seg for å lage pancetta og solboller (berlinerboller).

For de som lurer så er pancetta italiensk urøkt bacon.

Til å lage pancetta har jeg bruk 2 stk familieribbe hvor jeg har fjernet bein og svor.

Oppskrift pancetta.

2 stk familieribbe

1 kg havsalt

1 kg brunt sukker

100 gr kvernet pepper

  1. Kutt bort bein og svor av ribben, del opp i 4 stk.
  2. Bland sammen salt, pepper og brunt sukker.
  3. Dekk bunnen av ei skål/bakke som passer i kjøleskapet med krydderblandingen og legg ribbebitene oppi. Dekk godt med krydderblandingen. Sørg for at alle deler av kjøttet er dekket.
  4. La kjøttet ligge i krydderblandingen i 2 døgn.
  5. Ta ut kjøttet og skyll av krydderblandingen.
  6. Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir.
  7. Legg kjøttet på rist og la det stå uten å være dekket til på kjøl i minst 3 uker. Kan stå å tørke opptil 3 måneder. Desto lengere det står desto mer smak blir det.
  8. Pakk i brødposer eller vakuumer å frys ned.
Bland i sammen havsalt, brunsukker og kvernet svartpepper.
Kjøttet skal dekkes til på alle kanter.
Skyll av krydderblandingen.
Det er viktig å tørke godt av kjøttet.
Legg pancetta til tørking i minimum 3 uker i kjøleskapet. Den kan ligge til tørking opptil 3 måneder.
Sola er snart tilbake.