Mens vi venter på den første isbjørnen og at sola skal komme tilbake i morra bestemte kokken seg for å lage pancetta og solboller (berlinerboller).
For de som lurer så er pancetta italiensk urøkt bacon.
Til å lage pancetta har jeg bruk 2 stk familieribbe hvor jeg har fjernet bein og svor.
Oppskrift pancetta.
2 stk familieribbe
1 kg havsalt
1 kg brunt sukker
100 gr kvernet pepper
- Kutt bort bein og svor av ribben, del opp i 4 stk.
- Bland sammen salt, pepper og brunt sukker.
- Dekk bunnen av ei skål/bakke som passer i kjøleskapet med krydderblandingen og legg ribbebitene oppi. Dekk godt med krydderblandingen. Sørg for at alle deler av kjøttet er dekket.
- La kjøttet ligge i krydderblandingen i 2 døgn.
- Ta ut kjøttet og skyll av krydderblandingen.
- Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir.
- Legg kjøttet på rist og la det stå uten å være dekket til på kjøl i minst 3 uker. Kan stå å tørke opptil 3 måneder. Desto lengere det står desto mer smak blir det.
- Pakk i brødposer eller vakuumer å frys ned.
Har dere også oppskrift på solskinnsformasj? Virker som dette er en gjenganger blant de metrologiske stasjonene rundt omkring (dersom to stasjoner er representativt).
Solskinns-fromasj er sitron fromasj med appelsinskiver.
Gratulerer med soldagen imorgen.
Så dere har ikke hatt noen bjørn i år foreløpig?
Mvh Mats Forsberg
Ingen isbjørn enda.
Vi krysser fingrene for at den kommer snart 🙂