Vinterbesetningen takker for oss.

Vinterbesetningen 2020-21

Etter seks måneder i ishavet, er det på tide å overlate stasjonen til sommerbesetningen. Det har vært et halvår med vekslende vær og mye is som har kommet og gått. Storinnrykket av Isbjørn kom i februar og varte til slutten av mars. Besetningen har under denne perioden registrert over hundre Isbjørn. Det har også vær mye Hvalross på isen som er et mektig syn. Som en trivselsfaktor har hundene betydd mye under oppholdet. Hundene er fastboende og hver og en av dem har sin egen personlighet. Tidligere besetninger kan nok bekrefte hvor mye hundeprat som blir tema i stua. Bølge og Voronin har i hele vinteren vært fantastiske og besetningen vil savne hundene. For et par dager siden fikk vi også tre nye flotte hunder. Allerede nå ser vi at disse hundene vil trives og være gode vakt og tur-kamerater på øya. Vi takker for oss og ønsker sommerbesetningen et riktig flott opphold.        

Kjell mottar Badediplom fra Anstein.
Kake på 17 mai.
Share

Feiring av nasjonaldagen, nakenbading og uglebesøk.

Toget på vei mot Helipadden.

Som andre nordmenn ble det feiret 17. mai på Hopen meteorologiske stasjon. Det tradisjonelle 17. maitoget startet fra kaldt-lagerbygget og endte opp på Helipadden. I år som tidligere ble det 100 % oppmøte da toget startet. Det har vært flotte soldager og enkelte startet dagen med kaffe på verandaen. Været var såpass bra at Kokken ville våge seg på bading i sjøen. Det var ikke snakk om plussgraden i sjøen, men Kjell stupte uti og er nå medlem at Hopen nakenbadeklubb. Diplom vil bli gitt ved en passende anledning. For noen dager siden fikk vi besøk av en Ugle. Fuglen har vært på stasjonen noen dager og besetningen lurer på om dette kan være en Jordugle. Vi er ikke sikre.       

Gratulere med dagen fra Hopen !
Kjell stuper ut i sjøen.
Ugla har tatt plass ved stuevindu.
Share

Anstein 50 år.

Kongekrabbe til middag.

Stasjonssjef Anstein fyller 50 år i juni og det ble en gyllen anledning til å feire bursdag for jubilanten her på øya lørdag. Først ble trekaffen flyttet til velferdshytta med boller, brus og kaffe. Senere på kvelden ble det servert Kongekrabbe med Champagne på stasjonen. Som gave fra besetningen skal Anstein få en gravert Kniv (Helle trofe). Tidligere i vinter har velferden på Hopen fått til en avtale med knivprodusenten Helle hvor navnet Hopen er gravert på knivbladet. Knivene har dessverre kommet på øya ennå. Dette er tilsvarende kniver som selges på Jan Mayen (se bilde).   

Kokken Kjell legger krabben i ovnen.
Gave fra besetningen. Helle-kniv.
Share

En fin dag på isen.

Magnus speider utover isen

I strålende sol og nesten vindstille ble det gjennomført målinger av isen utenfor stasjonen. Det har vært nordavind og kuldegrader noen uker og det har kommet en del is rundt øya. I tillegg er det hopet seg opp skruis. Våren har ikke sluppet helt til her oppe i Barentshavet.

En strålende dag på isen.
Share

Overnattingstur til Sørhytta

Sørhytta
Voronin slapper av foran ovnen.

Forrige helg fikk jeg og Voronin tatt en overnattingstur til Sørhytta. Det var flott vær og Voronin holdt seg trofast i nærheten som han alltid pleier. Fremme på hytta ble det fyrt opp i ovnen og laget litt mat før vi tok en kveldstur til Rudihytta. Dagen etter bar det hjem til stasjonen via fuglefjellet.

Rudihytta på Sør-Hopen

Trofaste hunder har reist bort.

Voronin og Bølge er de eneste hundene som er igjen nå på stasjonen og besetningen har tatt godt vare på hundene. I vinter har det vært nødvendig å avlive Krækling, Smith og Gisle på grunn av alder og sykdom. Det er vanskelig å beskrive hva Krækling, Smith og Gisle har betydd for besetningene som har blitt kjent med disse flotte hundene. Samtidig vet vi at hundene har hatt et spennende og flott liv her oppe på Hopen.  

Gisle i sine glansdager. Jager Bamse på Bjørnesletta.
Smith utenfor brorens hus Voronin. Hundene var veldig knyttet til hverandre.
Krækling slapper av i sola.
Share