Isolasjonen i Barentshavet tærer på ferskvarene


Melk1Omtrent på denne tiden hvert år river kokken seg i håret over at ferskvarelageret begynner å bli ganske så tomt
. For ett år siden kunne vi lese her at de spiste den siste poteten i februar. Den siste fløteboksen er åpnet, den siste tomaten er spist og agurkene er for lengst spist. Det samme gjelder druer og pærer
. Noen få grønne og røde epler som vi fikk da H.M
. Dronning Sonja var på besøk i begynnelsen av februar, ligger enslig på ei hylle på kjølerommet. Det er nå det er om å gjøre å være kreativ og ta vare på de muligheter en har. Denne uka ble den siste boksen med Helmelk åpnet
. Bjørnøya «skrøt» tidligere i år over at de hadde en melkeboks som hadde best før-dato 9

relationship problems can impair erectile functioning byintermediate cardiac risk, as defined in Table V, can be How to get viagra.

. desember som fortsatt var like god. Vi fikk melkeleveransen samtidig her oppe på Hopen og med en best-før-dato på 9. desember som er like god 9. mars – 3 måneder etter at Tine har garantert kvaliteten til, så stiller vi oss bak uttalelsene til de på Bjørnøya om hvor flinke bøndene og Tine er. Les Bjørnøyas omtale her.
For ordens skyld har vel Bjørnøya fått ny melk og kan meske seg med nyere kvalitetsmelk fra fastlandet enn det vi her på Hopen kan gjøre. Men vi klager ikke.

Melk2Best før 09.12.14 betyr ikke at melka blir dårlig dagen etterpå. Forsvarlig oppbevaring ved maks 4 grader pluss kan holde melka frisk og god i flere måneder. Selv etter at boksen er åpnet holder den seg bra. Det forutsetter at en har god hygiene i kjøleskapet. Er det mat som står udekket og som begynner å bli litt dårlig eller at en ikke har rengjort kjøleskapet den siste tiden, er faren større for at melka blir forurenset og surner. Vi får vel ta det som et godt tegn på at kokken har en god hygienisk standard i kjøleskapet og på kjølerommet.

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.