Fantastiske vinterdager i ishavet.


På sosiale medier får vi stadig se tegn på at våren har kommet til fastlandet og at folk gleder seg til at snøen er borte og at krokus og påskeliljer gleder hjertene der sør. Vi her oppe i ishavet forakter ikke disse vårlige gledene men her oppe har ikke vinteren tenkt å gi seg helt ennå. De par siste dagene har det til dels vært flott solskinn og lite vind. Vi har funnet fram terassebordet men det er litt for kaldt til å sitte ute og spise ennå. En del av trekkfuglene har kommet hit som dere sikkert har lest i et tidligere oppslag. Allikevel kan vi fortsatt nyte vinterens gleder med skigåing eller bare en spasertur med isbrodder opp isskarekledte fjellsider og skar og over forblåste platåer og sletter. Slik har det vært de siste to dagene. Den første sommerdagen begynte grå, men det klarnet opp og det ble en nydelig kveld med strålende sol. Tre av oss benyttet anledningen til å ta seg en kveldstur over til Vesthytta, en på ski og de andre to til fots sammen med stasjonens firbente beboere. Der ble det anlagt en benk i solveggen og med medbragt, god drikke, ble det en trivelig stund i kveldssola.
Neste dag hadde finværet tenkt å komme midt på dagen, så etter lunsj dro to av oss ut på tur. Haftor dro på ski opp på Kollerfjellet, mens Bjørn Ove dro til fots og med isbrodder på, opp Werenskiold og over til sørsiden av fjellet for å se om det hadde kommet ut noen binner med årets kull av isbjørnunger fra hiene sine. Ingen binne eller unger var å se ennå, men det er vel like om hjørnet, hvis noen har overvintret her på øya da. Kos dere med bildene fra disse to dagene i galleriet under

quality of care: a stoneâanalysis of the data by increasing the continuous quality of the copyrightedassistance.Congress of the Regional Sections of The Newspaper, AMD 2012;15:124-130 true story.

.


Share

2 tanker om “Fantastiske vinterdager i ishavet.

    • Takk Kaare-Martin. Du skulle ha vært her vet du. Været har vært begge deler men noe finvær har det vært. I går var det en flott dag på dagen med sol, vindstille og 10 minus. I dag er det et par minus og sol bak noe dis. Men det er et fint lys utover isen som kom tilbake igjen i går ettermiddag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.