GODT NYTTÅR!


Her på ishavsøya i nordøst har det vært en rolig og fredfyllt jule- og nyttårsfeiring. Romjula var preget av mye vind ute, opp til liten storm og en del snøbyger. Da var det godt å ha god strømforsyning og varme inne, med god mat og hygge.

På nyttårsaften ble det først servert en god nyttårsmiddag med and og hjemmelaget karamellis med morellsaus. Så var det tid for den tradisjonelle nyttårssangen for Bjørnøya. Vi hadde i de siste dagene diktet en sang om Hopen inkludert en hilsen til gjengen på Bjørnøya eller Mummiøya som den nå kalles. Denne ble fremført som en One and only performance live over radiosambandet. I retur fikk vi Bjørnøyas sang til oss. Vi kan vel si oss fornøyde med resultatet, både Bjørnøya og her på øya.

Ved midnatt ble det oppskyting av signalskudd (samt trening av skremming av isbjørn) oppe på antennesletta over stasjonen før vi gratulerte hverandre med en sjampagneskål. Vi bringer våre lykkeønskninger til H.M. Kong Harald, fedrelandet, familie og venner i inn- og utland. Godt nyttår.

 

Etter nyttår har vi hatt noen fine dager med rolig vind og lette snøbyger. Det ble da muligheter for å ta seg en tur ut i terrenget, noe som noen benyttet seg av. Trond og Bjørn Ove var ute flere ganger og fotograferte både nordlys, stjerneskudd og den lyse himmelen som blir lysere og lysere dag for dag. Nå er lyset kommet såpass langt at det er som om det er fullmåne høyt på himmelen en klar vinternatt midt på dagen.

. Bildet er tatt mot sør med Koefoedodden til høyre på bildet.» width=»584″ height=»389″ /> Her er det tegn på at sola har begynt på sin vandring nordover mot oss. Det er enda en måned igjen til at den dukker opp her, men vi har bevis for at den eksisterer i hvert fall. Bildet er tatt mot sør med Koefoedodden til høyre på bildet.

Werenskioldfjellet sett mot sør fra Johshytta på Bjørnstranda.

Werenskioldfjellet sett mot sør fra Johshytta på Bjørnstranda.

Nordlys utover Storfjorden

Nordlys utover Storfjorden

Nordlys over Marmadukeskaret

Nordlys over Marmadukeskaret

 

Her er en filmsnutt fra en av turene opp på Trollkaillen.

Når nyttår er passert er det på tide å starte den store nissejakten og fangsten ble ganske så imponerende i år også. Så nå er jula over, selv om enkelte hevder den varer helt til påske. Evt. rester av julekaker blir liggende på lager og «porsjonert» utover vinteren og våren til 3-kaffen
.

Julenissefangst