Endelig! Nye forsyninger ankommet Hopen.

Vi har kommet halvveis i oppholdet vårt her på denne vakre øya og det begynte å bli svært så skralt med ferskvarer på lageret. Derfor var det en gledens dag da KV Svalbard spiste seg gjennom isen opp hit. Samtidig hadde isen begynt å gå litt i oppløsning innover mot land slik at den verste skruisen ble jevnet ut.

Foto: KV Svalbard.
KV Svalbard på vei opp til Hopen og har fått denne vakre øya i syne.

Planen var derfor å prøve å dra varene med båt over isen fra KV Svalbard til land. Tau ble gjort klart og målt opp. En visste ikke hvor langt ute KV Svalbard ville legge seg så vi fant fram mye tau. Ei blokk ble festet til en tyll stolpe ved naustet og traktoren gjort klar. Nede på stranda hadde det lagt seg et tykk islag som en kunne bruke som «landingsplass» for varene.

KV Svalbard på vei inn gjennom isen.

KV Svalbard legger seg klar for avlevering av forsyninger.

Været var med oss også. KV Svalbard sjøsatte Sjøbjørn på den ene siden som ble fri for is. De arbeidet seg innover mot land mellom isflaka og skjøt så ei line inn til oss. Med denne kunne vi dra inn ei slepeline som vi festet til rana-båten og så ble denne vinsjet ut til Sjøbjørn. Forsyninger ble lastet over i rana-båten og så kunne vi bruke traktoren til å dra båten inn til land. Det ble gjort flere slike runder før alle varene var på land.

 

Det ble målt 365 meter fra KV Svalbard til rana-båten vår som her ligger på Strandveien nedenfor naustet.

Mottak av varer gjøres klart på isen.

Varene måtte bæres opp fra isen over landkallen til traktoren.

Så var alle forsyningene kommet på land og KV Svalbard seilte videre utover isen.

Beboerne på Hopen er fornøyd med å få forsyningene på land.

Vi vil takke kystvakta ved KV Svalbard og dets besetning for super service og godt sjømannskap slik at vi fikk i land forsyninger her på Hopen.

 

 

 

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *