Hopen vannverk

I total mangel på innsjøer og bekker med mening er ikke alltid det å skaffe ferskvann en dans på roser. Til vanlig vinterstid kjøres det snø med traktoren, der det samles i et stort tinekar, før vannet pumpes i en stor tank for videre bruk. Dagens situasjon er; ytterst lite snø og mildvær. Da må det improviseres.

Stasjonssjefen og leder i Hopen vannverk sørger for vann til befolkningen

I bekkefaret like ved stasjonen har det dannet seg mye is. Nå når det er mildt, renner det små mengder smeltevann oppå isen. Det må samles!

Hopen vannverk
ikke mange m3 i minuttet, men…
Kokken og sjefen i full sving for å få vann til juledusjen
Share

2 tanker om “Hopen vannverk

 1. Vel overstått til dere på Hopen. Ser at dere på Hopen heller ikke slipper unna klimaforandringene. Håper dere har det fint, og at klimaet dere imellom fungerer fint. Det er viktig , det kan jeg skrive under på. Ellers begynner det å bli en stund siden 59/60 da jeg overvintret. Jeg har nettop lest historien om øya , og mye har skjedd siden min tid der oppe. Ønsker dere en fortsatt fin tid , og godt nyttår,
  Hilsen Audun Gangstø, 34- modell.

  • Hei Audun!
   Takk for det. Det er veldig hyggelig å høre fra en ekte Hopen-veteran. Vet du om det ble tatt noen bilder fra året ditt på Hopen? Hadde vært veldig interessant å se i tilfelle. Dagens besetning har som du sikkert har lest vært her nå i en knapp måned og har fortsatt et godt inneklima, noe som selvsagt vil bli testet ila oppholdet, men som jeg er sikker på at vi skal beholde helt inn. Jeg vet ikke hvor du har lest historien om øya, men hvis du er interessert og ikke allerede har den, kan jeg sende deg et eksemplar av boka Hopen 2014. Send meg evt. en mail med adressen din til epostadressen velferdenh@met.no.

   Ønsker også deg en fortsatt god jul og et godt nytt år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.