Sørover på øya

Hopen ligger værhardt til i Barentshavet. Man skal tenke seg om en ekstra gang i forhold til hjemme på fastlandet før man legger ut på tur oppe på de vær eksponerte platåfjellene her på øya. Det blåser ofte. Når værmeldingen lover rolige vindforhold gjelder det å komme seg ut på tur. Det setter stasjonens 5 hunder også stor pris på. Denne gangen var det Met.Fullmektigen og 3 av hundene som fikk luftet seg.

Hopenlivet er vell ikke så aller verst?

Et værvindu på to dager tilsier overnattingstur. Turen gikk til Iversenfjellet (371moh) som er Hopens høyeste fjell og befinner seg helt sør på øya, ca 7km i luftlinje fra stasjonen. Klarvær og fine turforhold. Til og med en liten lysning i horisonten mot sør. Flotte greier!

Fra høyde 308 nord for Iversenfjellet, nordover mot en opplyst stasjon.

Ned fra Iversenfjellet til Sørhytta, ei fin hytte med de fleste fasiliteter en skal ha på ei lita bu som ikke ligger spesielt sentralt til. Langs sjøkanten sørover mot hytta hadde polarreven satt sine elegante spor.

Ferske revespor i flertall

En god natt på Sørhytta med retur til stasjonen dagen etter. Og jaggu dukket ikke reven opp også langs sjøkanten, hvor jeg så så mange ferske spor dagen før. Reven fikk fart på seg når den oppdaget at han hadde to hunder i stor fart mot seg. Men to hunder med ikke mer en middels kondis og hver sin kløv mot en smidig rev, tilsvarende jagerflyet F-35, ble det et selvskrevent tap for våre venner med kløv. Reven sitter nok oppe i fjellet og ler.

Vell tilbake på stasjonen hadde resterende av besetningen ryddet bort jula. «Ryddet bort» var vell litt å ta i, da alt ble flyttet innenfor døra til undertegnede turgåer. God stemning i heimen!

Kokken fornøyd med dagens innsats
Share

7 tanker om “Sørover på øya

  1. Hei!
    Takk for bilder og historie. Kjørte en gang med bikkjer og slede over fjellet sørover. Et slit! Ellers var det isen når den kom, eller under Krykkjeberget. – Men der begynte det å gå så mye ras etterhvert. Permafrosttining.
    Ein nydelig del av livet mitt. Godt at den nye Sørhytta tydeligvis er ok.
    Alt godt
    Terje Briskelid

  2. Flott tur og flotte bilder dere legger ut. Håper bare at isen legger seg nedover fra Edgeøya snart slik at bjørnen har noe å gå på når han skal på besøk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.