Sommer 2020-Del 5

Da har vi funnet en fugl her på Hopen han lå desverre helt livløs bak reservestasjonen men livet var ikke å berge på denne flotte fugl. Selv om Svenn og Fredrik prøvde all slags mulige triks de har lært i førstehjelp.

Og Tom og Haftor ble veldig overasket da de to gutta kom inn med en fugl i stua men hoppende glad da de ikke har sett en sånn tidligere på Hopen.

Så derfor blir denne karen søndags spørsmål til våre ivrige lesere? Hvilken fugl er dette?

Den er Ikke registrert her tidligere. Vi selv vet hvilken fugl dette er 🙂

Share

6 tanker om “Sommer 2020-Del 5

  1. Amatørornitologen i meg, sier seg enig med Anstein. I at det er en småspove. Om den er vanlig på Bjørnøya, vet jeg ikke, men er man usikker er beste metode å være påståelig. Da hviler bevisbyrden hos motparten.
    Det gjelder også artsidentifikasjonen 🙂

    • Ja – jeg ble litt usikker… den har ei mørkere stripe på hodet – vanskelig å se – og det passer med småspove. 🙂

      • Vi er då einige om at det er ein Spove i da minste, tenkte på Småspove sidan den kan treffast vest på Spitsbergen og tidvis på Bjørnøya. Storspove trudde eg var ein litt meir «søring», kan fort være eg tar feil. Dessutan kan då sikkert Storspoven sitt kompass sikkert være feil og dermed havne på Hopen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.