Sommeren 2020-Del 18. Kokken Fredrik, og maten på Hopen

Lite visste man om hva man kunne forvente seg av matservering når man entret Hopen for første gang. Men en tilsynelatende blid kokk i noenlunde godt hold lovet jo godt. Og sannelig skal jeg si at han innfridde!

Kokk, friluftslivsmann og hundeentusiast.

Hver eneste dag så får vi gourmétopplevelser som tatt ut av en annen verden! Det blir servert varme lunsjer og middager med retter som jeg aldri har verken hørt om eller sett før! Franske navn som går inn det ene øret og ut det andre mens de nydeligste retter suser inn i munnen. Det er forretter, hovedretter og desserter så delikat servert som på den fineste restaurant, med eneste forskjell at her blir man faktisk mett og vel så det….! Det er steiker, koteletter, lammekjøtt, reinsdyrkjøtt og  biffer så møre at man kunne spist de med sugerør! Det er fisk innsurret i bacon med de nydeligste sauser til! Kokken har til og med egne planker med seg slik at han får servert plankebiff på rett vis, og det sier litt om hans engasjement! Og etter å ha vært her i snart seks uker så har vi enda ikke sett to like måltider…! Helt utrolig! Og når man virkelig tror at man har sett alt så kan man likevel få sjokk når man ser hva som kan stå klart på middagsbordet. Trodde ikke mine egne øyne da det dukket opp en svær filet omsvøpet av en smørdeig, noe han kalte for Wellington Biff…! Det var da jeg trodde at jeg måtte ha dødd på ett tidspunkt og kommet til en himmel! Muligens er «himmel» en feilstaving som skulle vært «Hopen»…! På sikt så må vi nok investere i personløftere som løfter oss ut fra middagsbordet og som automatisk setter oss i godstolene på stua…!


Plankebiffen, et vanvittig måltid som ikke kan vises for ofte. Burde utgis som bildeplakat…!

Kokken Fredrik Lund er virkelig rett mann på rett plass! Ikke bare lager han himmelsk mat og kaker som tatt rett ut av et konditori, (som vi spiser hver dag til 3-kaffen), men han er også kjempeflink med hundene. Han er lidenskapelig opptatt av hunder og deres ve og vel. Hver gang Fredrik viser seg ute så er det et svare spetakkel blant bikkjene som da vet at de får både mat og stell. Her er det ikke snakk om å ta ei pustepause rett etter middagen nei, det er rett ut til bikkjene i all slags vær. De gamle, halvblinde, stivbeinte bikkjene har nok sjelden opplevd maken til service! Man ser faktisk ett glimt av ungdommelig gnist i deres iver over å se kokken komme ruslende med sine bøtter og godbiter, og ofte får de en runde med børsten også….! Turer blir det også flust med på dem når de, han og Haftor tramper rundt  på sine turer og skremmer uforvarende isbjønn, hvalrosser og det meste av alt annet levende liv på Hopen til sjøss….! 😀

En av de mange delikate forrettene.

I dag 9. juli fyller han også år, så gratulerer med dagen!
Hilsen resten av besetningen:
Tom, Haftor og Svenn!

Share

3 tanker om “Sommeren 2020-Del 18. Kokken Fredrik, og maten på Hopen

  1. Fantastisk! Gratulerer med dagen til kokken, og lykke til med treninga heile gjengen! Det er nok av motbakkar for å trimme vekk kaloriane 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.