Sommeren 2020-Del 19. Geologi Hopen. Og artikkel fra Aftenposten.

Mye interessant historie har vi på Hopen . Her er blant annet fra en artikkel i Aftenposten i 2019, artikkel er helt nederst på denne bloggen.

Vi har vært i kontakt med Tore Klausen som har skrevet denne artikkel og referer til han at vi kan dele denne artikkel på vår blogg. Vi har også fått sendt opp hele rapporten de har skrevet om forsking de har gjort her på Hopen og det er mye interessant lesing. Hele denne rapporten er skrevet ut og ligger her på stasjonene for lesing for de som er Interesert i dette.

Lite referat fra letegeolog Tore Klausen:

Vi Har undersøkt desse avsetningene på Hopen fleire ganger, sammen med Edgeøya og østre Spitsbergen. Systemet dekker alle øyene i Svalbard-øygruppa og vi ser ingen ende på deltaet her

(if applicable)would help lift the stigma associated with the condition How to use sildenafil citrate tablets.

. Dette er utstrekkelsen i nordlige deler av Barentshavet, i sør ser vi heilt like avsetninger i brønner som er datert til å være samtidige med Hopen og resten av Svalbard. Det er dermed ganske ekstremt å tenke seg at ein kunne gått på ei frodig delta slette frå Longyearbyen til Murmansk for 230 millionar år sidan!

Vi kan også se rester av denne elva eller snarere elvesystemet flere steder på øya. Det er også ein ganske stilig avsetning av ei mindre elvegrein i fjellsida rett ved stasjonen på Hopen.

Tusen takk til Lete geolog Tore Klausen at vi fikk dele og referer til deres flotte videnskaplige rapport fra Hopen.

https://www.aftenposten.no/viten/i/kJv9nj/har-funnet-historiens-stoerste-deltaslette-i-barentshavet

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.