Kofoedodden


Kofoedodden er den sørligste og videste gresslette med strandlinje på øya. Odden er oppkalt etter zoolog Einar Kofoed, men hadde først navnet Kapp Olofsen etter August Olofson fra Småland i Sverige, et av besetningsmedlemmene som kom til Hopen sammen med Henry Rudi i 1907. De bygget blant annet Rudihytta. Den ligger ved Tovikbuktas søndre del, oppå sletta ved stranda, og er som andre fornminner, fredet.
De var ikke de første som fangstet på øya. Ressursene ble utnyttet fra første stund fra øya ble oppdaget til fredningen i 1973

and, therefore, the drug should be used in such patients with great amoxil 500mg therapy. The number of males who suffer from the DE increases with.

. Rester etter spekkovner er å finne på Kofoedodden sammen med ansamlinger av hvalrossbein.

Litt lenger innpå sletta og noe sørover ligger Sørhytta, som brukes som turmål, sommer som vinter. Den er godt utstyrt med sengebrinker, ovn og et matforråd. Den er også base for ei batteridrevet aerofyrlykt.

I begynnelsen av 1970-tallet ble det foretatt prøveboringer etter olje på Kofoedodden uten at det ble funnet noen drivverdige forekomster.

Tovikbukta og Kodoedodden sett fra platået mellom Bekkeskaret og Malmskaret.

Tovikbukta og Kofoedodden sett fra platået mellom Bekkeskaret og Malmskaret. Vi kan skimte Rudihytta så vidt ute på den spisse odden. I bakkant ser vi silhuetten av Sørhytta.

Bukta sett fra Werenskioldfjellet. Gibraltar skimtes rett ned til venstre.

Langs stranda ved Tovikbukta.

Kofoedodden sett fra sjøen øst for odden om bord i KV Svalbard

Kofoedodden sett fra sjøen sørøst for odden om bord i KV Svalbard

Tovikbukta sett fra Heniesalen. Kofoedodden rett bak.

Kofoedodden sett fra Heniesalen. Sørhytta vises godt.


Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.