Anstein 50 år.

Kongekrabbe til middag.

Stasjonssjef Anstein fyller 50 år i juni og det ble en gyllen anledning til å feire bursdag for jubilanten her på øya lørdag. Først ble trekaffen flyttet til velferdshytta med boller, brus og kaffe. Senere på kvelden ble det servert Kongekrabbe med Champagne på stasjonen. Som gave fra besetningen skal Anstein få en gravert Kniv (Helle trofe). Tidligere i vinter har velferden på Hopen fått til en avtale med knivprodusenten Helle hvor navnet Hopen er gravert på knivbladet. Knivene har dessverre kommet på øya ennå. Dette er tilsvarende kniver som selges på Jan Mayen (se bilde).   

Kokken Kjell legger krabben i ovnen.
Gave fra besetningen. Helle-kniv.
Share

En fin dag på isen.

Magnus speider utover isen

I strålende sol og nesten vindstille ble det gjennomført målinger av isen utenfor stasjonen. Det har vært nordavind og kuldegrader noen uker og det har kommet en del is rundt øya. I tillegg er det hopet seg opp skruis. Våren har ikke sluppet helt til her oppe i Barentshavet.

En strålende dag på isen.
Share

Overnattingstur til Sørhytta

Sørhytta
Voronin slapper av foran ovnen.

Forrige helg fikk jeg og Voronin tatt en overnattingstur til Sørhytta. Det var flott vær og Voronin holdt seg trofast i nærheten som han alltid pleier. Fremme på hytta ble det fyrt opp i ovnen og laget litt mat før vi tok en kveldstur til Rudihytta. Dagen etter bar det hjem til stasjonen via fuglefjellet.

Rudihytta på Sør-Hopen

Trofaste hunder har reist bort.

Voronin og Bølge er de eneste hundene som er igjen nå på stasjonen og besetningen har tatt godt vare på hundene. I vinter har det vært nødvendig å avlive Krækling, Smith og Gisle på grunn av alder og sykdom. Det er vanskelig å beskrive hva Krækling, Smith og Gisle har betydd for besetningene som har blitt kjent med disse flotte hundene. Samtidig vet vi at hundene har hatt et spennende og flott liv her oppe på Hopen.  

Gisle i sine glansdager. Jager Bamse på Bjørnesletta.
Smith utenfor brorens hus Voronin. Hundene var veldig knyttet til hverandre.
Krækling slapper av i sola.
Share