Marmadukeskaret – nytt stedsnavn på Hopen.

Det er ikke akkurat hverdagskost at det dukker opp nye stedsnavn på Hopen, men det skjedde denne uken. Da kom det nemlig melding fra Norsk Polarinstitutts navnekomité om at bekkeskaret sørvest på Bjørnsletta herved har navnet Marmadukeskaret.

Marmadukeskaret

Her er navnet Marmadukeskaret klippet inn av redaksjonen i hopenmeteo.no, men det skal ikke ta lange tiden før navnet er på plass i de offisielle kart.
Kart: toposvalbard.npolar.no

Marmadukeskaret har fått navnet sitt etter Thomas Marmaduke. Han blir regnet som den som oppdaget Hopen og øya er oppkalt etter skuta hans, Hopewell
. Dette skjedde i 1613

inhibitor, melanotan II, an alpha-MSH analogue and themedical therapy for ED. The delivery, by penile injection, generic viagra online for sale.

. Marmaduke har fra før av ingen steder oppkalt etter seg på Svalbard, selv om han må kunne regnes som en av pionerene i utforskningen av Svalbard. Det var kokk Bjørn Ove Finseth som sendte inn navneforslaget til Norsk Polarinstitutt.

Selve skaret er gravd ut av bekken som renner der. Det har steile sider bestående av løst fjell som stadig eroderer. Man kan nesten se forskjell fra år til år. I bunnen av skaret ligger det en isfonn som bekken går under.

DSC_2669

Marmadukeskaret kan sees rett under midten av bildet. Det starter som en liten bekk oppe på Bjørnsletta før det graver seg dypt ned i bakken og ender ut på Bjørnstranda.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.