Utradisjonell SanktHansfeiring med Svalbards minste bål


I følge Svalbardposten, hadde Hopen Svalbards minste bål når midtsommer skulle feires
. Dagen opprant med tåke og noe yr, men det la ingen demper på stemningen. Bålplass ble rigget til ved båtplassen, med bord og benker. Det ble gravd ei grop i bakken som så ble fyllt med steiner og så ble bålet tent på oppå der. Det knitret bra i den lett fuktige drivtømmeret som ble brukt, men varme ble det

that are not interested in pharmacological therapy or How long does cialis take to work? e.g. making beds,.

.

Kokegropa fyres opp.

Kokegropa fyres opp.

Stemningen ble akkompagnert av godt drikke og et fenalår og kjeks
.

Fra venstre: Espen Halvorsen, Kaare-Martin Ellefsen, Bjørn Ove Finseth og Kåre Holter Solhjell 
. Foto: Ellefsen/Solhjell

Fra venstre: Espen Halvorsen, Kaare-Martin Ellefsen, Bjørn Ove Finseth og Kåre Holter Solhjell. Foto: Ellefsen/Solhjell

Utpå kvelden ble marinert lammekjøtt med rotgrønnsaker og poteter innpakket i aluminiumsfolie, lagt ned i gropa og de varme steinene ble lagt oppå og det hele dekket til med jord. Bålet ble så flyttet litt til siden og kjøttet og det grønne godgjorde seg i bakken 1.5-2 timers tid. Pga. yr og litt uffent vær, ble maten forært inne og det smakte fortreffelig.

Se omtale av vår feiring i Svalbardposten!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.