Båtsesongen er i gang.


Det er ikke mange dagene vi har igjen her nå før sommerbesetningen kommer for å avløse oss. Så dagene går med til rundvask, pakking og annen klargjøring av stasjonen. Men med det fine været vi har om dagen måtte vi nesten ta en pause fra alt arbeidet og ta en båttur. Kursen ble satt mot nordenden av øya, men Geir, Kenneth og Kåre om bord.

Underveis passerte vi mengder med breis som fløt rundt, mye mer enn normalt. Antagelig stammer isen fra Austfonna på Nordaustlandet. Derfra meldes det om høy kalvingsaktivitet de siste årene. En liten stopp ble det på Beisarstua for en kopp kaffe og litt mat. En liten fiks på pipa ble også utført for å sikre den bedre mot isbjørn.

Oppe på nordenden kom vi over et isbjørnhi. Antagelig bare ett midlertidig leie og ikke en fødestue. I hvert fall ble hiet behørig inspisert av turdeltagerne. Et par nysgjerrige hvalross hilste også på oss. På vei hjem plukket vi med oss litt is før vi satte av Geir ved Bjørnebo for overnatting der

• Surgical Therapythe time) Sometimes cialis online.

. Kenneth og Kåre dro så tilbake til stasjonen.

Dagen etterpå dro Ted og Kåre tilbake til Bjørnebo for å hente Geir
. På vei tilbake til stasjonen oppstod det motorproblemer og det ble konstatert vann i bensinen. Og med de mengdene vann som det var spekulerer vi i om det var en «practical joke» fra forrige sommerbesetning. I hvert fall fikk Ted ordnet delvis opp, så vi kunne putre hjem med 6 hesteren.


5 tanker om “Båtsesongen er i gang.

  1. Jeg var vel ikke så veldig nære motoren noen gang så jeg har ikke skylda! Men artig å se bildene. Gode minner fra båtturene opp og ned kystlinja der kommer fram. Savner det!

  2. Sikker på at det ikke har noe med båtføreren og gjøre? Minnes at det var noe greier i fjor sommer også…..

    • Joda, jeg har mine svin på skogen når det kommer til båtmotorer, men den aktuelle dunken ble nok fylt av dere i fjor og det var alt for mye vann i den til at det var kondens. Uansett, «ikke en båttur uten motorproblemer», er mottoet mitt.

  3. Hvis det var en «practical joke» utført av forrige besetning,så ble den utført uten fagarbeiders viten og samtykke.
    Men er det forøvrig ikke snart tradisjon for at vinterbesetning putrer rundt med 6 hestern,mener å huske at det skjedde i fjor også…. 🙂

    • 🙂 6 hester og vinterbesetningen går som hånd i hanske. 20 hesteren er i hvert fall innkjørt og starter og går som en drøm. Et halv drag i snora og den starter, selv etter en lang vinter uten å ha blitt brukt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.