Et snev av England på Hopen


Hopen ble i 1613 oppdaget av hvalfangeren Thomas Marmaduke fra Hull i England og ga den sitt navn etter skuta han seilte på, Hopewell. Dette ble markert i 2013 med en jubileumsmiddag, nytt skilt på kaldtlageret og navngiving av et skar vest på Bjørnsletta til Marmadukeskaret

when compared with a number of other natural daily(about half buy viagra online.

.

Derfor er det naturlig at kokken lar seg inspirere av at Marmaduke kom fra England og har denne uka satt opp flere retter med engelsk opprinnelse/tradisjon.

Foto: Bjørn Ove Finseth

Foto: Bjørn Ove Finseth

Onsdag ble det servert Sheperds pie som er en landsens kjøttgryte med småskåret kjøtt og grønnsaker i en saus smakssatt med HP-saus (Brown Sauce) og Worchestersiresaus. Gryta has i ei ildfast form og dekkes med potetstappe og stekes i ovn. Som tilbehør ble det servert en tradisjonell, engelsk «gravy» av løk og Brown Sauce.

 

Foto: Bjørn Ove Finseth

Foto: Bjørn Ove Finseth

Sticky Toffee Pudding er en annen tradisjonell rett fra England. Det er en slags kake med mye dadler i røra. Greit å få brukt opp daddelrester fra jula på denne måten. Over kaken helles en tykk karamellsaus – sticky toffee. Servert varm med iskrem til så gikk den raskt unna. Med andre ord det var en vellykket rett.

 

På lørdag står den tradisjonelle Fish and Chips på menyen, denne gangen med «mushy pees» en variant av ertestuing etter Jamie Olivers oppskrift
. Med øl i frityrrøra blir fisken smakfull og god.

Foto: Bjørn Ove Finseth

Foto: Bjørn Ove Finseth


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.