På tross av dårlige meldinger på yr.no så kom sola fram og viste seg fra sin fineste side i dag. Isen hadde lagt seg og frosset et par dager så det var vakkert å så utover isen i dag.
Skruis. Foto: Bjørn Ove Finseth.
Foto: Bjørn Ove Finseth.
Før og etter solformørkelsen fikk vi se bisol på begge sidene av sola
.
Bisol en time før solformørkelsen. Foto: Bjørn Ove Finseth.
Så kom selve solformørkelsen og det ble et spesielt lys her
. Det var ikke enkelt å få tatt gode bilder men ett ble ok til å kunne legges ut her
.
Solformørkelsen var godt synlig På Hopen, selv om månen dekket bare 98% av solskiva. Foto: Bjørn Ove Finseth.
Etter en god lunsj og litt pause dro tre av oss ut på isen for å måle tykkelsen. Det gjaldt å kle seg godt da det var 20 minusgrader og litt vind der ute. Men jobben fikk vi gjort og samtidig fikk vi tatt naturens skulpturelle aktiviteter i nærmere øyesyn.
Tom Erik og Ragnar måler istykkelsen. Foto: Bjørn Ove Finseth.
Foto: Tom Erik Glomsrud
Foto: Bjørn Ove Finseth.
Foto: Bjørn Ove Finseth.
Foto: Bjørn Ove Finseth.
Naturen skaper de underligste formasjoner med isen. Denne iskossen var presset opp på høykant på ei grunne. Ragnar poserer foran den. Foto: Bjørn Ove Finseth.
En kan kanskje få assosiasjoner til annen aktivitet enn det å måle isen her, men det var ismåling vi foretok og ikke noe annet. Foto: Bjørn Ove Finseth.
Tom Erik var isbjørnvakt og boremester og poserer her foran islandskapet. Foto: Bjørn Ove Finseth.
Bjørn Ove er klar for ismåling utenfor Hopen meteorologiske stasjon. Godt kledd for anledningen. Foto: Tom Erik Glomsrud.
Når en skal begi seg ut på isen i 20 minusgrader må en kle seg etter forholdene. Inne i dette antrekket skjuler det seg en god og varm kokk. Foto: Tom Erik Glomsrud.
Å stikke foten ned i en sprekk mellom to isflak for så å kjenne undersiden av isflaket med tåa på støvla er noe en ikke har prøvd på før. Så da kan en krysse ut det fra lista
. Foto: Tom Erik Glomsrud.