Denne bloggen starter med en beklagelse. Her er det bare å legge seg paddeflat for det historiske faktum
. Det har kommet redaksjonen for øret at badstua sist ble flyttet i 2013. Videre er det brakt på det rene at et besetningsmedlem allerede vinteren 2017 koste seg med badeleke i Barentshavet – eller packraft (et mer karslig navn).
Men hvor flat er egentlig paddeflat? Hvor kommer utrykket fra? –padder er jo ikke flate….ikke i utgangspunktet i alle fall. Litt fritt resonert: Kan det stamme fra hest og kjerre tiden? Da det var grusveier, og godt med padder? Disse hadde da som nå sikkert også en tendens til å hoppe opp på veien om kvelden. Kom det da en vogn fikk padden hjelp med å få – ikke bare beina men hele kroppen godt plantet på jorden, når kjerrehjulet tok snarveien over ryggen dens. Når solen kom tørket den opp og kunne løftes opp av veien -tilsynelatende hel, men i todimensjonal tilstand. Fint å bruke til bokmerke, ølbrikke eller noe slikt…..eller kanskje ikke?
Uansett!
Tiden har gått med til alskens forskjellige prosjekter. Kenneth som er en racer med sveiseapparatet har fikset feste på traktorloddet. Det begynte etter hvert å bli merket av hard belastning. Han har også laget et mer solid feste til nybåten. Det må tåle å bli dratt på land med to paller om bord, uten at feste rives løs fra båten
the patient’s health, physical and psychosocial10Erectile dysfunction may occur regardless of the post- How long does cialis take to work?.
.
Rydding er en naturlig del av det som kan kalles daglig virksomhet på en ishavsstasjon. Det er stort sett orden på det meste. Hyller og bokser er som regel godt merket. Dette gjør det enkelt å finne dingsebomser og duppeditter en trenger til alskens formål.
Hele stasjonsbesetningen har deltatt i grusningsprosjektet . Gjørmete områder er blitt belagt med grov grus. Dette har ført til at mindre skit blir dratt inn i bygningene, samt at det har bidratt til et estetisk løft som heller ikke er å kimse av.
Det er september måned og jakttid. Hver fullmåne utnyttes til måneskinnsjakt etter hjorten.
Ellers har vi hatt mye besøk i det siste. G.O.Sars var innom med 36 pax. De la igjen en god del penger i velferdsbutikken på stasjonen. Få dager senere dukket Malmø opp. I tillegg til å være en sørsvensk by med store integreringsproblemer er Malmø også en gammel stålskute fra 1943 – omtrent i original stand. Litt artig at båten omtrent var jevngammel med værvarslingsstasjonen her. Festlig med slike gamle stålholker. De fleste av båtene fra denne tidsepoken fikk sitt endelikt etter å ha blitt beskuet gjennom et periskop. Malmø hadde klart seg ved å seile i Østersjøen med nøytralitetsflagg. Dette hjalp imidlertid lite for dem på denne turen. De hadde vært på et begivenhetsrikt tokt. Bland annet måtte de reddes ut av Sysselmannen, etter å ha kjørt seg fast oppe i isen ved Svalbard.
Vi bør også nevne at Kystvakten var innom med etterlengtede varer. Blant annet butikkvarer.
Når vi først er inne på butikken må vi i god rosabloggerstil promotere en grovt undervurdert vare vi har her til en meget fordelaktig pris:
Boken HOPEN, skrevet av Oddmund Søreide og Tor Børsting. Dette er 3. utgave fra 2014. Den inneholder stort sett det meste om Hopen fra øya ble oppdaget. Spesielt all norsk aktivitet er godt beskrevet. Alt fra Henry Rudi sin første fangstekspedisjon for 111 år siden, til krigen og oljeleting på 70 tallet, til dagens drift av meteorologistasjonen
.
Boken er lettlest og vanskelig å legge fra seg når man først har begynt å lese. En hver sann Hopenvenn bør være i besittelse av minst ett eksemplar. Det kreves ikke bæretillatelse, så det er bare løp å kjøp. Eller kanskje ikke…..bra stykke å svømme. MEN: Skaff rede på en som skal oppover en tur, og få vedkommende til å handle. Det koster skjorta og få sendt noe slikt fra stasjonen her. .
Det største planlagte prosjektet for sesongen har blitt gjennomført. Stuer og butikklokale samt toalettrom nede har blitt malt. I denne sammenheng har også det blitt ominnredet litt på veggene. Disse har over tid blitt fylt opp med all slags bilder, crester og annet krimskrams gitt i gave eller hengt opp av forskjellige besetninger. Dette er nå ryddet opp i. Bilder og slikt er samlet på en mer informativ måte. Preget på stuene og butikken er nå litt mer ungdommelig. Spesielt butikken som tidligere fremsto som en bakgårdssjappe i et lite ettertraktet strøk av Kairo, fremstår nå som en designerbutikk i Bogstadveien eller i London for den saks skyld. Da dette har ført til en ekstrem økning i leieutgiftene vil det selvsagt ha betydning for prisnivået på varebeholdningen. I alle fall kan vi late som
. Hopen er tross alt et av de mer eksklusive stedene i Arktis.
Malingsarbeidet har ført til en del vennskapelig kjekling mellom Kenneth og sjefen. Det hersker uenighet om hvordan små malingsruller skal brukes. De har derfor tatt kontroll på hver sin beholdning av disse dyrebare godbitene og gjemt dem vekk på lure plasser slik at den andre ikke skal kunne finne dem. Det finnes nemlig alltid et fremtidig maleprosjekt der små ruller kan nyttes.
Slik ser det ut nå:
Nei, det er ikke homsepatruljen som har vært på tur. Dette har vi faktisk klart å få til selv, og det er fullt på høyde med det regnbuegutta klarer å få til…..i alle fall nesten
.
Vi (male)ruller videre
Hei dokke æ goe te å få dæ te ?
Jildt å læsa å sjå koss dokke he dæ.
Æg he au læst Hopen boka æg fekk av Tom i betaling for å flytta / rasera badeland?
Hils di andre regnbueguttane på Øya??
Skal helse telbars…
Nå begynner vi å se slutten på eventyret….Julebord og rundvask blir hovedtema fremover
Eg kan berre slutte meg til promoteringa av boka om Hopen. Eg har no lese ho frå perm til perm og veit svært mykje meir om øya enn eg gjorde då eg var innom med MS Malmø for ein månad sidan. Neste gong (?) vil eg ha tid til ein fjelltur!
Eit apropos til flytting av badstua no i 2019. I Hopenboka står dette, litt redigert: «Sommeren 2013 stod badstua nærmest på vippen på brinken mot stranden og tiden var moden for å flytte den. Den ble jekket opp og trukket fem meter inn på trygg grunn. Forhåpentligvis er det 40 år til neste gang den må flyttes på.»
Det gjekk seks år, og så måtte badstua flyttast på nytt. Erosjonen frå sjøen er altså nær ein meter i året! Når må då sjølve stasjonshuset flyttast/byggast på nytt? Godt å sjå at besetningen er ein optimistisk gjeng som held stasjonen i topp stand ute og inne!
Fin blogg, det er moro å følgje dykk 🙂 Er det mulig å abonnere slik at ein blir varsla ved nye innlegg?
Ja, da har vi i alle fall en fornøyd leser av Hopen boka. Ad badstua kan vi si at den ikke sto på vippen nå. Det var enda ca 3 meter å gå på, men vi benyttet muligheten vi hadde når vi hadde to arbeidslystne snekkere i kosten. Som nevnt tidligere så er det ingen rosabloggere her ved stasjonen nå, men jeg tror det er en eller annen funksjon man kan trykke på for å bli varslet når bloggene kommer. Kanskje en annen leser kan gi oppskriften her i en kommentar?
Nåværende mannskap byttes ut i løpet av desember. Tenker det er yngre,mer ivrige og flinkere bloggere i neste besetning -så det er ikke så dumt å følge med videre. Vårt fokus har vært dagliglivet….hva man egentlig bruker tiden på og gjør på en ishavsstasjon. Kjekt at du finner det underholdende å følge oss, vi koser oss i alle fall!
På fyrste sida, til høgre, under arkivet av alle tidlegare blogginnlegg, fann eg feltet «E-post abonnement». Eg har no fylt inn epost-adressa mi der, og så får vi sjå kva som skjer.
Flott! Da er du med.