Et nytt eventyr har startet.

Omsider fremme ved hopen, men på «feil» side av øya!
Klokken 22:45 står vi endelig i fjæra, ansikt til ansikt med det avtroppende mannskapet. Værmeldingen gir oss bare et kort vindu for å få både oss og utstyr på land. Vi kunne ikke vente til neste morgen. Etter noen intense timer med ilandføring, var endelig alt godset kommet i land.


Min båt er så liten og havet så stort

Vi hilste kjapt på den tidligere besetningen, før vi begynte bæringen av godset over til stasjonen. Vinterbesetningen var isbjørnvakt da det hadde vært observert isbjørn noen dager før. Takket være den strålende innsatsen til de menige ombord på KV Harstad, ble vi spart for minst 2 dager med slit. Klokken 06:00 var stasjonen overlatt til oss, og vinterbesetningen kunne starte sin reise hjem. Anstein (stasjonsjæfen) tar ansvar og begynner med de første observasjonene, slik at vi andre får sove.

Første møte mellom ny og avtroppende besetning
Her bæres avtroppende besetnings sin bagasje over øya av kystvakten.

Neste dag er det fortsatt «kaos» og det meste av mat og varer mangler på stasjonen. Kystvakta gjorde en strålende innsats, og fikk 1,5 tonn med gods på land og inn i Johshytta.


Johshytta ble bygget sesongen 1955-56 av stuert Johannes Nygård på vestsiden av øya. Hytten er oppkalt etter han og ble bygget nettopp for dette formålet.

Etter en kjapp lur startet vi med vaktene våre, i vårt nye hjem og arbeidsplass de neste seks månedene.
Det haster å få provianten over fjellet før snøen smelter og maten blir dårlig. Spesielt frysevarer som kan tine og ferskvarer som må på kjøla! I tillegg er det alltid en sulten isbjørn som lusker!

Isbjørn spor på Bjørnesletta


Onsdag, dag 2, vi var sliten. Derfor passet det godt med skytetrening med både signalpenn, knallskudd og gevær. Her på hopen er det alltid fare for isbjørn, og vi kan ikke gå utendørs uten å være bevæpnet.

Øvelse gjør mester!


Det tar flere dager og mange turer for å få varene trygt over fjellet. Først opp, så bort og tilslutt ned, og slik gikk dagene. Vi har to pulker til hjelp, men det skal sies det er tungt å trekke fullastet pulk over bar mark.

Et ordentlig slit!
Tunge tak må til for å få provianten opp fjellet.

Følg med for nye innlegg fra ishavet!

4 tanker om “Et nytt eventyr har startet.

  1. Hei.
    Litt strevsom start på oppholdet, men blir gode minner av slikt. Tror dere får ett fint opphold. Og håper at dere får oppleve isbjørn.

  2. I alle dager :-I … Det ble litt av en pangstart. Og kult at vi får ta del i historier og bilder. Gleder meg til fortsettelsen :o)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.