Åja, så du følger med!

Jasså! Du sitt å glor!

Ea sitter å passer på kyllingene sine

Mye har skjedd siden sist.

Ærfuglene har spurtet for livet med kyllingene sine. Mange farer på øya. Måker og rev vil ha kylling til middag og hundene slikker seg godt rundt munnen. Men som noen naturelskere vi er så har vi voktet over de små uskyldige kyllingene. De små kyllingene er klønete på land, men med en gang de kommer ut i havet skulle man tro de hadde svømt lengre enn en olympisk mester.

På tur ut i havet
Vanskelig å komme seg ut i vannet med store bølger

Ser man det! Hvis stasjonen skulle brenne ned kan vi nå søke ly i en nyoppusset reservestasjon. Der har vi lagt nytt gulv, malt vegger og lister, samt ryddet og gjort det fint. Kjøkkenet står nå for tur.

Vinkelteknikeren, hopenværfullmektigen og tapetknivføreren

Siden denne store båten vi bor på ikke har fungerende propeller så har vi sjøsatt mobbåtene! Disse vil bli brukt til godsfrakting. Den såkalte «Stingen» var først ut. For å sjøsette båtene bruker vi traktoren for å dytte den ut og trekke den opp av fjæra. Dette er god trening når sommerbåten kommer med forsyning.

Kristoffer trener på sjøsetting og opptrekking av båten

Før sommerbåten har vi også klargjort dieseltankene for påfylling.

Her sitter Håvard med skitne tanker!

Sommerbåt

Palle etter palle kom i land med «polarcirkel» fra KV Harstad. Disse ble losset av med traktoren og fraktet bort til stasjonen.

Lossing av palle fra Polarcirkel
Sjøsetting av Polarcirkel

Stor takk til besetningen på KV Harstad. Uten deres fantastiske sjømannskap hadde vi ikke klart dette. Mange tonn med gods og flere 10talls tusen liter fuel ble trygt fraktet i land denne dagen.

Her kommer noen etterlengte bilder,
PS. ikke tro vi bare tar bilder, vi jobber litt også!

Lossing av Polarcircle, med gods fraktet på land, KV Harstad i bakgrunnen.
Her kommer en nokså forvirret badenymfe etter å ha «trukket» slangen fra båten!!
Her blir diesel pumpet til land via en lang slange.
Anstein i gult, Rune Nilsen bak. KV Harstad i bakgrunn
70 000 liter med diesel fikk vi, fordelt på 8 tanker. Nå har vi 100 000 liter med diesel på øya. Forhåpentligvis nok til neste sommer!
Endelig ferdig losset!
Her står Stasjonssjefen, den værfasinerte met.fullmektige og sjefen sjøl Rune Nilsen
Sjø i bakgrunn!

Følg med, i neste blogginnlegg! Vil vi legge ut ett nytt innlegg? Får øya propell og setter kursen sydover? Eller tar krykkjene over stasjonen?

Krykkjene følger spent med

3 tanker om “Åja, så du følger med!

  1. Tar det veldig lang tid å vaske skitne tanker?? Kanskje ikke bare Håvard som sliter med den slags? Håper det hadde lurt seg inn litt trommelvaskemiddel i pallene dere fikk levert ;o)
    Veldig koselig å se at 4 tøffe karer viser rørende omsorg for søte små pippser. Tommel opp og stjerner i øya. Håper det går dem vel videre i livet.
    Ellers venter vi fortsatt spent på mere morsomme bilder og historier fra øya i nord som ikke kommer seg av flekken. Kanskje like greit :o).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.