God jul fra oss på Hopen meteorologiske stasjon

Da var golvet vasket, treet pyntet, ribba stekt, julekakene bakt og godteriet funnet fram og vi kan ta en velfortjent julefeiring her på 76 grader nord. Isen som begynte å bygge seg opp i bukta utenfor stasjonen er nå begynt å brytes opp igjen. Det er ingen spor eller tegn etter isbjørn så det kan se ut som at vi får en stille og rolig julehelg, dog med noen alltid på vakt, enten det er med værobservasjon, hundetjeneste eller på kjøkkenet.

For øvrig var vi ute og hogget det siste, levende grantreet på øya. Det står nå inne, velpyntet, og sprer en god duft av norsk skog her i huset.

13 tanker om “God jul fra oss på Hopen meteorologiske stasjon

  1. Fløyet post og pakker til Hopen flere ganger og tidvis var det veldig mørkt og utfordrende rundt Juletider.
    God Jul og Riktig Godt Nytt År 🎄🎉

  2. God jul til dere på Hopen, og få feire jul der oppe er helt magisk, en fantastisk øy langt vekk fra tjas og mas, har to sesonger der oppe som er en opplevelse man lever på hele livet, kos dere og nyt hver dag. Bjørn Ove hilste jeg på da jeg kom opp første gangen sommeren 2005 mener jeg, han må være en skikkelig veteran.

    • Hei Bjørnar.
      I 2005 levde jeg nok et trygt og godt liv som lærer på fastlandet så da må det ha vært en annen du har møtt. Jeg hadde min første tur i 2013 og dette er min fjerde sesong, så en kan vel kanskje si at en begynner å bli litt veteran, kanskje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.