På vei inn i påska med yrende dyreliv – GOD PÅSKE!

Den stille uke er ikke så stille her oppe på Hopen for tida. Krykja kom tilbake etter vinterens sydentur for 3 dager siden, på palmesøndag. Nå er det flokker med krykjer som flyr over øya, som vrimler i fuglefjellene sør og nord for stasjonen og langt ute over åpne råker på isen. En del av dem følger også med flokkene med lomvi som flyr over stasjonen og ut i havet.

Tekst og foto: BOF

En av mange krykjer som fløy over stasjonen
Lomvi på vei ut i det åpne havet.

Isbjørnene kommer også på besøk nå og da. Siste besøk skjedde i går ettermiddag. Den hadde akt ned fra Bjørnsletta og gått bort til antenne og frampå kanten og så ned på oss. Så trakk han seg inn på Antennesletta og gikk sørover og ned til stranda og ut på isen.

Her er det flere isbjørnbesøk etter tidligere besøk, men gårdagens besøkende kom akende ned midt på bildet, så gikk den litt nordover før den snudde og gikk ned til antenne.
Her er den på vei ned fra Antennesletta og ut på isen. Den var ganske så målbevist.

I dag var vi ute på isen og målte isen igjen, så var det gjort før påske.

Undertegnede var isbjørnvakt med sitt utmerkede overlangsyn, men ingen isbjørn var å se. Etter middag så vi med kikkert langt ute på isen, to storkobber, som slappet av i sola. Jørn og Martin er i ferd med å måle istykkelsen ute på isen mens Jon passer på inne på land.

Etter ismålingen var det en hyggelig stund i karnappet med påskekake og kaffe kl 3. De nærmeste dagene blir det tid til litt kos og hygge her oppe på ishavsøya også.

Og med dette ønsker vi alle våre følgere her på bloggen til Hopen, ei riktig god påske.

1 tanke om “På vei inn i påska med yrende dyreliv – GOD PÅSKE!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.