Sommeren 2019 – Del 12


Pingviner er ålreite dyr. La nå bare det være sagt. For mange mennesker har de større verdi enn ja, nettopp andre mennesker.
Pingviner blir ofte nevnt og diskutert på stasjonen. Gjerne sammen med Storkobbe og Snadd, som faktisk lever på disse breddegradene. Kan dette være et tegn på at vi er gått tom for ordentlige temaer? Har vi vært her for lenge? Det er Ikke mange dagene vi har igjen før vi blir plukket opp og sendt ned til fastlandet igjen. Da kan vi igjen begynne å engasjere oss i samfunnslivet… og kanskje slutte å glo på husguden og de intellektuelt nedbrytende programmene der. Det er et varseltegn når dagens høydepunkt er Farmen eller Jakten på kjærligheten. En jakt som åpenbart ikke er kvoteregulert eller tar hensyn til fredningsperioder. Vi har jo tross alt et spell levende 24/7 Paradise hotell gående her ute i hundegården….riktignok uten tisper da, men allikavel!… så kjede oss gjør vi ikke

should be performed by a physician knowledgeable in malebeneficial effects. More importantly, the long-term risks of viagra generic.

.

Kun en leser(leseren vår?) fant ut av fakta feilen i blogginnleggene
. Hjort! Ja, dette staselige velsmakende dyret har aldri satt sine klauer på Hopen…i alle fall ikke i levende live….i alle fall ikke etter siste istid –som ikke har noe med varme sommerdager eller 17. mai å gjøre. Vi tonet hele hjortegreiene litt ned, for rikspressen tok kontakt og ønsket eksklusivt intervju og enerett på sensasjonshistorien…hehe.

Slik oppstår altså spor etter hjort 🙂

Konkurransen! Vi må ikke glemme konkurransen,…..eller må vi det. Jo, tenker vi gjør det. Glemmer den helt! Kanskje de som kommer nå til vinteren ønsker å fortsette. Hvorfor ?-tenker vel du og føler deg lurt. Da kan vi trøste deg med å si at: Ja, det er du! Lurt altså. For oss er det en vattbamse, og vil aldri bli noe annet enn en vattbamse. Konkurransen var kun et forsøk på å engasjere leseren, eller kanskje leserne våre litt. Få til en slags dialog. Hadde vært greit med litt innspill og slikt for å klare å lage en bra blogg. Verdt et forsøk og litt engasjement fikk vi til.

Nå var det vel egentlig sauer som var åltreite dyr da, ifølge Liv Finstad. Sauer er vel ikke akkurat å regne som kjæledyr. De er vel mer å regne som grytedyr nå i julebordsesongen. Så mens vi vasker, pusser og fikser mens avløsningen nærmer seg, lurer vi fortsatt på når dem TV bønda skal ta til fornuft å ete Hjalmar. Og da mener vi ikke Hjalmar som ifølge Trond Viggo forsøkte å låte som en engelskmann –men han på Farmen!

Det begynner også å bli ordentlig vinter her. Det er is rundt øya nå, så nå venter vi Teddy.

Minus 17,8 i november

Litt mer utfordrende å gå på tur er det når sikten er vesentlig dårligere pga. mørketiden. Men så lenge det ikke er flere en fem skygger som danser rundt en, går det greit. Bikkjene vil jo varsel om det er bamse mums i området….evt. ved å stikke av.

Kjempetøff polarhund etter møte med Teddy tidligere i sommer

Magi på Kollerfjellet i mørketiden. Åpent hav skimtes på vestsiden av øya

Siste solgløtt litt tidligere i november. Tatt fra Trollkallen på Kollerfjellet

Vi synes det også er riktig å nevne den eneste lille tingen som har vært litt kjedelig denne sesongen. Det viser seg at vi ble utsatt for sjørøvere. MS Malmø, denne gamle stålholken som er oppkalt etter Europas kanskje største bandittby, viste seg altså også å inneholde pirater. Vi har enda ikke lyktes med å få inn pengene fra alle om bord etter deres besøk i velferdsbutikken. Får bare håpe at sjørøverskuta ikke dukker opp og blir en utgiftspost for fremtidige besetninger her på stasjonen.

Ny ovn er nå klar for montering i Nordhytta(Bjørnebo).

Adm. dir på Vikane products demonstrerer nylaget rustfri ovn for Met’n

Kokken er imponert over sjefens evne til å røre i kakao gryta

Med dette takker vi for oss. Håper du som leser har fått et inntrykk av hvordan livet på en ishavsstasjon fortoner seg, eller i alle fall har blitt underholdt litt i den grå grå hverdagen der nede på fastlandet. Vi ønsker ny besetning velkommen. De vil nok få det kjempefint her. Vi har i alle fall hatt det veldig kjekt.

Avtroppende besetning

Endex

10 tanker om “Sommeren 2019 – Del 12

  1. Vi som kom med det gamle «piratskipet» Malmø ble tatt veldig godt imot, hadde en fin opplevelse og fikk et lite innbllikk i hverdagen deres. Ha en god tur til fastlandet etter endt sesong.

    • Takker for gode tilbakemeldinger. Heldigvis har alle nå ordnet opp gjeldsforholdene til Velferdsbutikken her, slik at det ikke lenger er noen kjente sjørøverskuter som seiler i Barentshavet.
      Været har vist seg fra sin ublide side siste dagene. Skikkelig snøfokk med opptil 58 knop i kastene. Må nesten være slik i ishavet 🙂

      Takk for oss!

  2. Takk for flotte innlegg, og det er dessverre ikke nytt med pirater på ishavet. Nyt den siste tiden, og god tur hjem. I dag er det vel bare indretjeneste som gjelder, ser dere har mye vær

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.