Første bloggpost for vinterbesetninga på Hopen

Godt nyttår godtfolk!

Bloggerne på Hopen beklager til alle våre lesere for publiseringssvikt – her kommer hvert fall en aldri så liten oppdatering fra oss her ute i det kalde havgap.  

Over en måned har passert siden vi ankom øya, tiden har jaggu gått fort og det nye året er for fullt i gang. Minusgradene regjerer gradestokken og i skrivende stund er det rundt 40 effektive blå. BRRR!

Det har vært en del å sette seg inn i for ny besetning på øya, overlappen den 4. desember varte i ca . 15. minutter, så det ble noe dårlig med tid til innføring i våres nye roller. Men vi har nå kommet godt inn i rutiner og har funnet ishavsroen.

Isen kom tidligere i år enn hva som er «normalen» – det ble før jul observert bjørn (av forrige besetning), og det er derfor sannsynlig at noen av disse har lagt seg i hi på øya. Det tok ca

• Altered sexual desireactivity is the overall cardiovascular condition of the How long does cialis last?.

. 4 uker før vi så noe til isbjørnen, bortsett fra flere spor – så vi visste den var her. Uansett, for ca. en uke siden våknet vi alle mann rundt 04:30 av voldsom bjeffing. Da vi gikk ned på kjøkkenet og så ut av vinduet sto en bjørn over matskåla til Bølge – dette syntes han svært lite om og lagde mye lyd uten at bjørnen brydde seg mye om det… Vi åpnet døra og ropte noen gloser, da tok den tok hintet og spankulerte rolig ut på isen.

Senest i går ble det også observert bjørn, 3 stk på helipad, og disse var svært nysgjerrige og beveget seg bestemt mot stasjonen – det ble derfor fyrt av et par knallskudd og de forsvant også ut på isen.

Det blir nok en spennende tid fremover, vi gleder oss alle stort til mørketida er over, og sannsynligvis får vi se enda mer til isens konge i løpet av månedene som kommer. Kanskje til og med binne med bjørneunger – det hadde vært stas det!

Et noe skurrete bilde tatt med mobilkamera gjennom kjøkkenvindu.

Vi prekast,

gutta på Hopen.

6 tanker om “Første bloggpost for vinterbesetninga på Hopen

 1. Hei, moro å lese 😀
  Var flere turer til Hopen på 80-tallet, da jeg jobbet som redningsmann på Sea-King.
  Vi hjalp til med å frakte proviant inn fra skipet en gang i Oktober pga tidlig iskant.
  Da var det isbjørn rundt husene hele tiden.
  Fantastisk opplevelse 👍😎

 2. Hei!😀 Hærlig lesing, vekker gode minner! Spennande blir det nok framover. Ønsker dere alle en god sesong ! Mvh Jørn Inge

 3. Godt nytt år på dere.
  Artig blogg å lese at dere har en del bjørn på øya. Å si at isen kom tidlig er ikke helt sånn jeg har opplevd Hopen tidligere. Var ansvarlig for BBC sin bjørnfilming på midten av 90-talet og da la seg isen normalt rundt Hopen i slutten av oktober og vi hadde da 32 binner med hi på øya, og mange kom da ut med småttinger i slutten av mars begynnelsen av april.
  Håper isen holder seg rundt øya når sola kommer og dere da får flere flotte Bjørn opplevelser.
  Hilsen Mats Forsberg/Tromsø

 4. Godt nytt år!
  Godt dere er på lufta igjen. Har ventet spent på nyheter fra dere der oppe på den flotte øy.
  Ønsker dere et fantastisk opphold og forhåpentligvis mange bamseopplevelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.