Velferd, Prat og kos!

Vi har den siste tiden jobbet med mye forskjellig. Nå er det på tide med kos og velferd! Følg med, vi har sett en golfspiller slå baller ut i havet og stasjonsjefen har sett et spøkelse. Bare tuller, vi har hatt hundedåp. Fadder Hansen fikk æren å lage nye flotte navneskilt, presten Johansen stod for en prektig seremoni, Øyjord var for anledningen leid inn som fotograf og kokken stod som vanlig for noe godt i matskålen, nemlig fortreffelige griseører.

Tassen, oppkalt etter Fangstmannen Oscars prektige trofaste sliter fra boken Isbjørnsliv.
Fra venstre: Håvard «skiltmaker» Hansen, Suggen oppkalt etter Helge Ingstads trofaste lederhund fra aust for den store bred!, Ole-Magnus «stuert» Sveli oppkalt både etter Ole og Magnus.

Badestampen må jo også prøves. Vi har nå rengjort den like bra som vanntanken og tinekaret. Fylt den med rent vann og fyrt opp. Da kan vi bade om to timer, trodde vi… Helifuel burde jo varme godt i den stakkars badestamovnen.

Helikopterfueldrevet badestamp!
Innviing av badestampen, brrr iskaldt

Velferdstur til Werenskiold fjellet. To lykkelige hunder fikk være med på en etterlengtet tur. Vi fikk sett to varder etter Thor Iversen og flyvraket fra 1978.

Flyvrakdeler etter russisk fly som styrtet på 70-tallet, med en nokså sliten hund

Sjefen har disket opp med både frukt og sjokolade til den berømte 3-kaffen. Her diskuterer vi daglige sysler og verdensproblemer. Som idag: «hvem skal gå ut med søpla»!

Den obligatoriske 3-kaffen. Vi tror spøkelse har tatt bildet, «men hvor han har tatt det vet vi ikke!»

Hydraulikk og grease er også gris!

Vi har brukt litt tid på traktoren vår nå i juni. Noen viktige bolter til lasteapparatet er knekt, så vi har tatt av lasteapparatet for å komme til og bytte dem. Lasteapparatet plasserte vi på den gamle helipaden. For å forsikre oss om at uanmeldte helikoptre ikke skal blåse lasteapparatet på sjøen, satte vi et betonglodd i skufla etterpå.

Frontlaster tatt av

Lørdag den 18 juni kommer, og vi bestemmer oss for å ta 3-kaffen nede i gamle Nilsebu. Selvfølgelig med nydelige bobler og levende lys. Nilsebu er en av tre hytter som ble bygget under fangstekspedisjonen til Henry Rudi i 1908. Det som er spesielt med Nilsebu er at den er bygget av rækved, og ikke medbrakte materialer de hadde med seg på ekspedisjonen.

Nilsebu 1908

Her på ishavsskjæret er det jo «litt» kaldere enn på Bjørnøya, eller fastlandet for den del. Mens dere koser dere med sol og varme sludder ærfuglene våres ned! Det har vært mye tåke og kaldt vær her nordøst i ishavet.

Nedsluddet ekjerring!

På mandag var det en fisker laangt ute i ishavet som trengte akutt legehjelp. En av oppgavene våres her på Hopen er å være beredskapslager med drivstoff til helikopter. Redningshelikopteret landet hos oss for å fylle drivstoff, dette for å rekke ut til den trengende fiskeren før de dro direkte tilbake til Longyearbyen. Dette er en av de viktige oppgavene vi har her på stasjonen. Det var ikke bare helikopteret som fikk fuel, mannskapet fikk også påfyll. Vi serverte dem fantastisk nistepakke med varme karbonadesmørbrød, kvikk lunch, kjeks, brus og kaffe som de fikk med seg videre på turen. Slik at også de hadde energi til å utføre den viktige jobben sin.

Redningshelikopter kommer inn for landing

Nå i Juni har heile halvparten av besetningen hatt bursdag. Ja halvparten faktisk! Først stasjonsjæfen Anstein, deretter vaktmester Kristoffer. Disse kakene ble feiret med bursdag til 3-kaffen, og senere en fortreffelig middag. Begge deler i regi av vår kjære stuert Ole-Magnus.

Ansteins 27-årsdag (ifølge oss ihvertfall)
Fra venstre: Anstein, Ole-Magnus, Kristoffer (Jubilant)
Kristoffers bursdagsgave: Geværstativ med innebygget øl-holder, spilloljekannekrok samt en fortreffelig hattekrok!

Dette er alt for denne gang, men følg med, -plutselig kommer det nye innlegg 😉