Hydraulikk og grease er også gris!

Vi har brukt litt tid på traktoren vår nå i juni. Noen viktige bolter til lasteapparatet er knekt, så vi har tatt av lasteapparatet for å komme til og bytte dem. Lasteapparatet plasserte vi på den gamle helipaden. For å forsikre oss om at uanmeldte helikoptre ikke skal blåse lasteapparatet på sjøen, satte vi et betonglodd i skufla etterpå.

Frontlaster tatt av

Lørdag den 18 juni kommer, og vi bestemmer oss for å ta 3-kaffen nede i gamle Nilsebu. Selvfølgelig med nydelige bobler og levende lys. Nilsebu er en av tre hytter som ble bygget under fangstekspedisjonen til Henry Rudi i 1908. Det som er spesielt med Nilsebu er at den er bygget av rækved, og ikke medbrakte materialer de hadde med seg på ekspedisjonen.

Nilsebu 1908

Her på ishavsskjæret er det jo «litt» kaldere enn på Bjørnøya, eller fastlandet for den del. Mens dere koser dere med sol og varme sludder ærfuglene våres ned! Det har vært mye tåke og kaldt vær her nordøst i ishavet.

Nedsluddet ekjerring!

På mandag var det en fisker laangt ute i ishavet som trengte akutt legehjelp. En av oppgavene våres her på Hopen er å være beredskapslager med drivstoff til helikopter. Redningshelikopteret landet hos oss for å fylle drivstoff, dette for å rekke ut til den trengende fiskeren før de dro direkte tilbake til Longyearbyen. Dette er en av de viktige oppgavene vi har her på stasjonen. Det var ikke bare helikopteret som fikk fuel, mannskapet fikk også påfyll. Vi serverte dem fantastisk nistepakke med varme karbonadesmørbrød, kvikk lunch, kjeks, brus og kaffe som de fikk med seg videre på turen. Slik at også de hadde energi til å utføre den viktige jobben sin.

Redningshelikopter kommer inn for landing

Nå i Juni har heile halvparten av besetningen hatt bursdag. Ja halvparten faktisk! Først stasjonsjæfen Anstein, deretter vaktmester Kristoffer. Disse kakene ble feiret med bursdag til 3-kaffen, og senere en fortreffelig middag. Begge deler i regi av vår kjære stuert Ole-Magnus.

Ansteins 27-årsdag (ifølge oss ihvertfall)
Fra venstre: Anstein, Ole-Magnus, Kristoffer (Jubilant)
Kristoffers bursdagsgave: Geværstativ med innebygget øl-holder, spilloljekannekrok samt en fortreffelig hattekrok!

Dette er alt for denne gang, men følg med, -plutselig kommer det nye innlegg 😉

3 tanker om “Hydraulikk og grease er også gris!

  1. Så flott å se bilder å lese om det som foregår på Hopen no. Var der et helt år i -91 – 92. Nesten så æ kunne ha tenkt meg en tur igjen.

  2. Gratulerer til begge bursdagsbarnene :o). Kult sted å runde år på. Ser ut som dere har det helt topp med en egen øy nesten helt for dere selv. Snille og godhjertede er dere også ;o). Tenker helikopterbesetningen ble godt fornøyd.
    Det må være noen imponerende «isbjørnalarmer» dere har (hundene), som lar fuglene få være i fred. Er imponert :). Håper de også har tatt ny besetning godt imot.
    Tusen takk for fine oppdateringer. Vi er flere som følger spent med <3

  3. Godt og se at dere har nok og gjøre og at dere samtidig nyter livet der oppe. Fortsett med det. Ser fram til neste oppdatering!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.