Mens vi venter på den første isbjørnen og at sola skal komme tilbake i morra bestemte kokken seg for å lage pancetta og solboller (berlinerboller).
For de som lurer så er pancetta italiensk urøkt bacon.
Til å lage pancetta har jeg bruk 2 stk familieribbe hvor jeg har fjernet bein og svor.
Oppskrift pancetta.
2 stk familieribbe
1 kg havsalt
1 kg brunt sukker
100 gr kvernet pepper
- Kutt bort bein og svor av ribben, del opp i 4 stk.
- Bland sammen salt, pepper og brunt sukker.
- Dekk bunnen av ei skål/bakke som passer i kjøleskapet med krydderblandingen og legg ribbebitene oppi. Dekk godt med krydderblandingen. Sørg for at alle deler av kjøttet er dekket.
- La kjøttet ligge i krydderblandingen i 2 døgn.
- Ta ut kjøttet og skyll av krydderblandingen.
- Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir.
- Legg kjøttet på rist og la det stå uten å være dekket til på kjøl i minst 3 uker. Kan stå å tørke opptil 3 måneder. Desto lengere det står desto mer smak blir det.
- Pakk i brødposer eller vakuumer å frys ned.

Kjøttet skal dekkes til på alle kanter.




Har dere også oppskrift på solskinnsformasj? Virker som dette er en gjenganger blant de metrologiske stasjonene rundt omkring (dersom to stasjoner er representativt).
Solskinns-fromasj er sitron fromasj med appelsinskiver.
Gratulerer med soldagen imorgen.
Så dere har ikke hatt noen bjørn i år foreløpig?
Mvh Mats Forsberg
Ingen isbjørn enda.
Vi krysser fingrene for at den kommer snart 🙂