Ny vinterbesetning er på plass!

Søndag 10. desember, grytidlig på morgenen (fortsatt natt kl 4.30), kom fire forventningsfulle menn i land på øya etter 5 netter ombord i KV Svalbard. Vi hadde et forsøk sent lørdag kveld, men måtte snu da vi nærmet oss grunna utenfor stasjonen. Det ble for høye bølger. På det andre forsøket fire timer senere hadde sjøen roet seg såpass at vi fikk på land oss og bagasje. Vi fikk en god overlapp med avtroppende besetning og vi benytter anledningen til å takke av Håvard, Kenneth, Stian og Per for god mottakelse og for vel utført tjeneste det siste halvåret.

Den nye besetningen består av:
Jørn Inge Tomren – stedlig leder – gjenganger
Jon Dørmenen – meteorologifullmektig – førstereisgutt til tjeneste her på øya men har så vidt vært innom øya i 1995
Martin Sollie – fagarbeider – førstereisegutt her til øya
Bjørn Ove Finseth – kjøkkensjef – gjenganger

De tre som har værobservasjonstjeneste som hovedoppgave, var 1-2 uker på kurs i Tromsø før oppreise mens kokken møtte de for første gang på infokursingen i Tromsø to dager før oppreise. Dette er en gjeng som går veldig godt i lag.

Etter å ha blitt kurset om tjenesten her oppe, isbjørnatferd, våpenatferd, førstehjelp og isobservasjon, dro vi ombord i KV Svalbard sammen med gjengen som skulle til Bjørnøya. Vi ble liggende i omtrent to netter innaskjærs før kursen ble satt mot Bjørnøya.

Tromsø i det fjerne. Foto: BOF
Tromsø i det fjerne. Foto: BOF

Der fikk Bjørnøyabesetningen komme seg i land med sitt gods og forsyninger, samt vi fikk en kort tur på land og besøkt stasjonen der. Litt handel i suvenirbutikken ble det tid til også.

Herwighavna og Bjørnøya meteorologiske stasjon. Foto: MS

Så seilte vi rolig opp til Hopen og tok sikte på å få komme i land i et værvindu som skulle komme natt til søndag 10.12. Vi kom oss i land og fikk hilse på de som skulle hjem.

Hopen meteorologiske stasjon i sikte. Det var mørkere enn det ser ut her på bildet. Foto: MS
Avtroppende og påtroppende besetning på Hopen. Foto: MS

Vi fikk god tid til overlapp før de ble hentet. Vi fikk på land resten av reisegodset samt frysevarer og tørrvarer før sjøen ble for røff. Kjølevarene ble værende igjen ombord men KV Svalbard ble værende i området og fikk på land resterende på tirsdag morgen. Da var det blankt hav og operasjonen gikk veldig bra.

Vakker himmel i sørøst sent på formiddagen. Foto: MS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.