Tusen takk til KV Svalbard og dets mannskap

Lagerbeholdningen av proviant og annet forbruksmateriell er god her oppe på håpets øy. Allikevel er det enkelte ting som ikke lar seg lagre så lett og som vi setter stor pris på å få. Så som fersk frukt og grønnsaker og andre småting vi er blitt tomme for. Utstyr og maskiner som vi har her kan også gå i stykker og vi trenger reservedeler og ikke minst er det kjekt å få litt post opp hit.

Derfor ventet med vi med stor spenning om når vi skulle få forsyninger. Det ble klart at KV Svalbard skulle svippe innom med dette til oss etter at de hadde vært innom Bjørnøya. Uka før var isen borte på østsiden av øya, her stasjonen er og det var til og med flatt hav en dag. Helt supre forhold til å kunne fått på land forsyningene.

Uka etterpå var situasjonen en annen. Havet hadde frosset til med hard iss på toppen og med et tykt lag sukkerslush under. KV Svalbard gjorde et forsøk men måtte gi opp.

De seilte rundt øya og vi fikk i land varene på vestsiden for stasjonen, ved vesthytta. Jørn Inge hadde dratt over og tent opp i hytta så den var god og varm og de to andre kom etter. Vi hadde med oss pulker og ryggsekker. I tillegg ville mannskap fra KV Svalbard hjelpe oss med å frakte varene opp 80 meter på Bjørnsletta, 1 km over sletta og så ned til stasjonen igjen.

I Marmadukeskaret måtte vi måke ned noen av skavlene som hadde bygd seg opp der så det skulle bli lettere å dra opp pulkene.
Første levering på vei inn gjennom slushen.

Vi fikk over de mest tandre varene med tanke på temperatur den første dagen. Neste dag fikk vi fraktet det meste over på to turer.

På stasjonen fikk våre gode hjelpere servert drikke og nybakte kaker. Martin hadde satt deig til sjokoladeboller på nattvakta som ble stekt rett før de kom til stasjonen på den andre runden. Bjørn Ove mekket sammen ei sjokoladekake før han dro over for å hente varer. De var meget fornøyd med serveringen og i tillegg fikk de mulighet til å handle suvenirer fra Hopen.

Hadde de ikke hjulpet oss over med varene, så hadde vi vel holdt på ennå ut denne uka og ut i neste uke med med å få alt over. Så igjen, TUSEN TAKK, KV Svalbard!

2 tanker om “Tusen takk til KV Svalbard og dets mannskap

  1. Så bra. Flotte ungdomar. Og så mange jenter som er i Forsvaret no! Ved det bordet har eg også drukke kaffe. Vi vart tatt godt i mot på ein tur med MS Malmø frå Svalbard via Hopen og Bjørnøya til Tromsø i september 2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.