Spennende kniving i Masterchef Hopen

Så gikk startskuddet for den første utgaven av Masterchef Hopen. Tre av besetningens medlemmer skulle få bryne seg på en ukjent oppgave på kjøkkenet. Det var kjøkkensjefen som hadde organisert konkurransen etter en ide fra et par av de andre. Denne lørdags ettermiddagen var det dagens middag som skulle lages. Stekt biff med hjemmelaget bearnaisesaus. Kjøkkensjefen hadde forberedt en del så de skulle få mulighet til å steke en biff på en best mulig måte, lage en bearnaisesaus fra grunnen av med å piske eggeplommer med vann og smaksreduksjon og så piske inn smeltet smør litt om litt. Så var det å smake til sausen og så anrette det hele på en tallerken med kokt brokkoli og pommes frites.

De viste ikke på forhånd hva de skulle lage så det var ikke mulig å forberede seg. Oppskriftene var knappe så de måtte virkelig bryne seg. Ingen av de hadde laget bearnaisesaus før så det ble en utfordring.

Stekingen av biffen gikk veldig bra og de klarte å smake til biffene på en god måte. Sausen klarte noen veldig bra mens andre slet litt. De som slet kunne kanskje ha lest litt mer på oppskriften. Det skal heller ikke vær for enkelt i en slike konkurranse. Resultatet ble godkjent og rettene falt i smak hos den enkelte.

Hva som blir neste element i Masterchef Hopen blir kjent for deltakerne førstkommende mandag. De får da nesten en hel uke på seg samt alle hjelpemidler til å utføre en gitt oppgave, som vi ikke skal røpe her nå. Det kommer helt sikkert et innslag om dette også her på disse sidene.

2 tanker om “Spennende kniving i Masterchef Hopen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.