Flere isbjørn tar turen innom Hopen

Det er vel ingen rekordvinter så langt i sesongen men enhver isbjørn som er innom blir beundret og så skremt vekk fra stasjonen. Det er ikke alltid like enkelt å oppdage dem før de er for nære. Et par netter har kokken våknet av snøfting og tassing av labber under der åpne vinduet på rommet hans. Da han går bort til vinduet har han sett både ei binne med unge og en enslig isbjørn under vinduet. Begge gangene ble de skremt av at kokken ropte så høyt han kunne (kaldkauk) men den enslige isbjørnen måtte få litt motiverende signalpenn avfyrt over seg før den stakk avgårde. Utrolig vakre dyr, enten en ser på dem gjennom kikkert ned til Sørhytta der et par har lekesloss, ute på isen fra stasjonen, inne på stasjonsområdet eller ute i terrenget et eller annet sted. Nyt bildene. De yter ikke rettferdighet for å se dem i virkeligheten men en grei erstatning og noe å se tilbake på.

Tekst og foto: BOF

Martin ser på en isbjørn som har lagt seg ned på isen og ser inn på oss.
Ei binne med unge fotografert fra Trollkaillen.
Mange spennende lukter ved brennkaret. Ungen var mer nysgjerrig enn mora.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.